Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία για τους άπορους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τον αριθμό των απόρων ηλικιωμένων που έχουν καταγραφεί στα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης να ξεπερνά μέχρι στιγμής τους 800 και την καταγραφή να συνεχίζεται σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, η συγκέντρωση χρημάτων μέσω της συναυλίας αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, που διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ, αποκτά ουσιαστική κοινωνική διάσταση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη, Σοφία Γκαρανέ, οι βασικές κατηγορίες των φαρμάκων είναι διαβητικά, καρδιολογικά, αντιβιοτικά, αναπνευστικά και δερματολογικές κρέμες. Σε ό,τι αφορά τρόφιμα, αυτά πρέπει να είναι συσκευασμένα μεγάλης διάρκειας όπως ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, κ.ά..

«Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν σε φορείς και σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα ηλικιωμένα άτομα που έχουν καταγραφεί από τα ΚΑΠΗ και έχουν ακόμα και πρόβλημα διαβίωσης ξεπερνούν τα 800. Μαζί με τη διασκέδαση στη μνήμη του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να στηρίξουν την κοινωνική διάσταση της συναυλίας σε μια δύσκολη περίοδο όπου η κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκεται για εμάς σε πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, πρόεδρος των ΚΑΠΗ και δημοτικός σύμβουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.