Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο ΙΣΑ μιλάει για ανθρωπιστική κρίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως η λιτότητα και η παρουσία του ΔΝΤ (τρόικας) σε μία χώρα υποβαθμίζει την υγεία και μειώνει το προσδόκιμο όριο ζωής.

Μόλις πριν από μέρες τα δημοσιεύματα μιλούσαν για αύξηση εμφραγμάτων και στρες, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μιλά πλέον για ανθρωπιστική κρίση.

Ο ΙΣΑ έχει ήδη προειδοποιήσει - με αφορμή τις πληροφορίες για νέες περικοπές στην υγεία - πως τυχόν νέες οριζόντιες περικοπές στην υγεία θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε ισχυρή πολιτική παρέμβαση ώστε να σταματήσουν οι περικοπές από το χώρο της υγείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ένα εκατομμύριο Έλληνες δεν μπορούν να προσέλθουν στον υγειονομικό τους φορέα».

Ο κ. Πατούλης αναφέρει επίσης ότι στη σημερινή εποχή, πέρα από οποιαδήποτε οικονομική κρίση, είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο ιδίως σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Χώρα, όπως η Ελλάδα, να βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς χωρίς φάρμακα.

Οι νέες περικοπές στο χώρο της Υγείας με τα νέα μέτρα είναι γεγονός και το έχει ήδη παραδεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, καθώς όπως έχει πει, η τρόικα ζητά περικοπές από όλα τα υπουργεία.

Οι περικοπές αυτές θα αφορούν –εκτός των άλλων- αυξημένη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα, σε νοσήλια αλλά και σε άλλες υπηρεσίες,

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ να αυξήσει έως και 36 φορές το κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων για ιατρικά ραντεβού.

Εκτιμάται ότι για να εξοικονομηθούν τα απαιτούμενα ποσά, στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν περικοπές δαπανών σε ιατρικά υλικά και σε κάθε είδους αναλώσιμα, σε φάρμακα μέχρι και στα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων όπως το ηλεκτρικό, ενώ οι νοσοκομειακές κλίνες θα μειωθούν κατά 10.000, γεγονός που -όπως λένε οι ειδικοί- χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα βασικά νοσοκομεία της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.