Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πώς θα πληρώσετε την εφορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τρόικα έδωσε την έγκριση για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις.

Μετά από διαπραγμάτευση του υπουργείου οικονομικών με τους τρεις εκπροσώπους των δανειστών μας, το αρχικό σχέδιο για την πληρωμή του φόρου σε 10 δόσεις για οικογενειακά εισοδήματα κάτω από 100.000 ευρώ, τροποποιήθηκε και η συμφωνία έκλεισε με την τρόικα να λέει «ναι» στην εξόφληση σε επτά δόσεις, ενώ παράλληλα έπεσε και το όριο του εισοδήματος στις 60.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να καλύπτεται πάνω από το 95 % των νοικοκυριών.

Η νέα ρύθμιση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τη δόση που λήγει στις 31 Αυγούστου. Η τελευταία δόση ωστόσο δεν μπορεί να ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.



Αναλυτικά:

Οι τρείς διμηνιαίες δόσεις γίνονται επτά μηνιαίες.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, προκάλεσε προβληματισμό η πρόθεση του υπουργείου οικονομικών να θέσει πλαφόν ελάχιστης δόσης στα 300 ευρώ. Αυτό, ουσιαστικά θα «ακύρωνε» τη ρύθμιση για τους φορολογούμενους που έχουν να πληρώσουν φόρο κάτω από 2.100 ευρώ.

Ωστόσο από το υπουργείο το απόγευμα διευκρινίστηκε ότι όλες οι οφειλές πάνω από 300 ευρώ μπορούν να επιμεριστούν έως και σε 7 δόσεις.



Εάν είστε φορολογούμενος με βεβαίωση φόρου 3000 ευρώ, θα πληρώσετε 430 ευρώ κάθε μήνα, έως τον Φεβρουάριο του 2013, δηλαδή 860 ευρώ ανά δίμηνο, αντί για 1000 ευρώ σε τρεις διμηνιαίες δόσεις στο τέλος Αυγούστου – Οκτώβριου- Δεκεμβρίου.

Όσοι από εσάς έχετε καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου του 2012 μπορείτε να πληρώσετε το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από τις 31 Αυγούστου.

Όσοι έχετε καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, μπορείτε να πληρώσετε το υπόλοιπο σε έξι δόσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τώρα, για όσους από εσάς η εκκαθάριση θα γίνει με ημερομηνία μετά την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες δόσεις, όσοι είναι και οι μήνες που απομένουν μέχρι τον Φεβρουάριο.



Όσοι δεν έχετε υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωσή σας, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το χρέος σας σε επτά δόσεις. Επίσης οι δόσεις δεν καλύπτουν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.



Το απόγευμα το υπουργείο εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να υπερβαίνει τα 300 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ο φορολογούμενος οφείλει μέχρι και 300 ευρώ, η οφειλή εξοφλείται εφάπαξ στο τέλος του δεύτερου μήνα μετά το μήνα βεβαίωσης.

Δηλαδή για βεβαίωση 17 Ιουλίου 2012 η οφειλή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Αν ο φόρος σας υπερβαίνει τα 300 ευρώ τότε η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε όσες δόσεις προβλέπει η ρύθμιση.

Δηλαδή για οφειλή 350 ευρώ με ημερομηνία βεβαίωσης 17 Ιουλίου 2012 μπορεί να εξοφληθεί σε 7 δόσεις των 50 ευρώ από 31 Αυγούστου 2012 έως και 28 Φεβρουαρίου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.