Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κόβονται επιδόματα και συντάξεις;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τα προνοιακά επιδόματα που κόβονται




Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους συνταξιούχους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, ενώ η λαίλαπα των νέων μέτρων να παρασύρει στο πέρασμά της εφάπαξ, δώρα και προνοιακά επιδόματα.

Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:

- Τα πολυτεκνικά επιδόματα

- Τα τριτεκνικά επιδόματα

- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά

- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων

- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ

- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν

Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια





------------


"Κλειδώνουν" οι περικοπές σε συντάξεις-προνοιακά επιδόματα.




Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών προκειμένου να καταλήξουν στις προτάσεις για τις περικοπές συντάξεων και προνοιακών παροχών που θα παρουσιάσουν την Κυριακή οι αρμόδιοι υπουργοί στη συνάντηση που θα έχουν με τους εκπροσώπους της τρόικα, φαίνεται πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Σε ό,τι αφορά στις περικοπές κύριων συντάξεων οι εναλλακτικές προτάσεις που φαίνεται να προκρίνονται είναι οι εξής: -
Για τις κλιμακωτές μειώσεις εξετάζονται 2 εκδοχές -
Οι μειώσεις να αρχίσουν από το ποσό των 1400 ή των 1500 ευρώ και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι θα θιγούν κυρίως συνταξιούχοι ΔΕΚΟ – τραπεζών – γιατροί – νομικοί - μηχανικοί - ένστολοι - ΝΠΔΔ και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Όμως, εάν δεν εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι από αυτή την περικοπή δεν αποκλείεται να επιλεγεί η λύση μιας μικρής περικοπής σε όλο το ποσό των συντάξεων που ξεπερνούν τα 600 με 700 ευρώ.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας στα 66 έτη από 1/1/13, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Βήμα και Έθνος της Κυριακής.

Σοβαρές θα είναι οι περικοπές και στα οικογενειακά επιδόματα τρίτεκνων - πολυτέκνων τα οποία θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50%, για όσους έχουν εισοδήματα έως 30.000 ευρώ ή εναλλακτικά έως 45.000 ευρώ, ενώ για όσους υπερβαίνουν αυτά τα όρια οικογενειακού εισοδήματος τα επιδόματα θα κοπούν.

Για το εφάπαξ προβλέπεται μείωση κατά 22,67% στο δημόσιο και στα υπόλοιπα ταμεία πρόνοιας οι μειώσεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.


Πηγή: http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.