Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η παχυσαρκία φθείρει και τον εγκέφαλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι αποκάλυψε μελέτη σε 6.000 Βρετανούς
.
Η παχυσαρκία δεν κάνει κακό μόνο στην περιφέρεια της μέσης μας αλλά προκαλεί φθορά και στις νοητικές μας επιδόσεις υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τον τρόπο που λειτουργεί η παχυσαρκία στην εξασθένηση της νοητικής λειτουργίας τονίζουν ότι παράγοντες όπως η υψηλή συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα και η αυξημένη χοληστερίνη σχετίζονται άμεσα. Άλλωστε η παχυσαρκία αναφέρεται ήδη σαν επικίνδυνος παράγοντας για την εμφάνιση άνοιας.

Η εργασία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Neurology» μελέτησε περισσότερους από 6.000 βρετανούς ηλικίας 35 με 55 ετών με τέστ μνήμης και τεστ νοητικών επιδόσεων για περισσότερο από μια 10ετία.

Οι συμμετέχοντες που υπέφεραν από παχυσαρκία παρουσίασαν ραγδαία εξασθένηση νοητικών επιδόσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους στην μελέτη.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι εστίασαν μόνο στις νοητικές λειτουργίες, όχι στην άνοια.

Τα όρια μεταξύ φυσιολογικής γήρανσης, ελαφριάς νοητικής εξασθένησης και άνοιας είναι ασαφή-δεν οδηγούν όλες οι εξασθενήσεις σε άνοια.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανήκαν σε μια ομάδα δημοσίων υπαλλήλων που μπορεί να σημαίνει ότι τα ευρήματα ενδεχομένως δεν αφορούν πιο γενικά άλλους πληθυσμούς.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εστιάσουμε στην επίδραση των γενετικών παραγόντων καθώς και για να ληφθεί υπόψη το διάστημα που οι άνθρωποι είχαν τους συγκεκριμένους μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου όπως και να εστιάσουν σε επιδόσεις νοητικών τεστ στην ενήλικο ζωή για να οδηγηθούν σε καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ παχυσαρκίας και νοητικής λειτουργίας, όπως νόηση και μνήμη.


Πηγή: http://www.cosmedic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.