Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Άλμα στις Νομικές και Αστυνομικές σχολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τελειώνει τη Δευτέρα στις δέκα το πρωί η αγωνία των υποψηφίων.

Τέλος στην παρατεταμένη αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους δίνει η ανακοίνωση, τη Δευτέρα το πρωί, των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, αναμένεται άνοδος των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στις Αστυνομικές Σχολές και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Παράλληλα αναμένεται πτώση των βάσεων στις σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής), ενώ σταθερές φαίνεται πως παραμένουν οι βάσεις των Ιατρικών, Οδοντιατρικών και των Φαρμακευτικών Σχολών.

Τα Στρατιωτικά και Αστυνομικά Τμήματα θα σημειώσουν άνοδο των βάσεων εισαγωγής τους, μεγαλύτερη αυτά που ανήκουν στα 1ο,3οκαι 5ο Επιστημονικά Πεδία και μικρότερη αυτά που ανήκουν στα άλλα Πεδία.

Η άνοδος ειδικά για τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρσι.

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί της Δευτέρας .

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείουhttp://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο –- όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.