Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κοινωνικό Ιατρείο: Όσκαρ ανθρωπιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί μία πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας και Περίθαλψης στην Αττική για Ανασφάλιστους Πολίτες.

Από την έναρξη της λειτουργίας του την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, έχουν εξεταστεί 3.596 ανασφάλιστοι πολίτες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική του αγωγή.

Επίσης περισσότεροι από 1.000 ασθενείς ανασφάλιστοι, που εξετάστηκαν και προσκόμισαν συνταγή, έλαβαν τα φάρμακα της συνταγής.

Οι συνηθέστερες ασθένειε: Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας ήταν ο καρκίνος, η αρτηριακή υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση, ενώ σε μικρότερες ηλικίες, συνηθέστερες είναι οι διαταραχές όρασης, οι θυρεοειδοπάθειες και τα ψυχιατρικά νοσήματα.

Εμβολιασμοί σε Παιδιά: Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν κάνει το βασικό εμβολιασμό γιατί οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. Οκτώ στα 10 που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται για δωρεάν εμβολιασμό. Ειδικότερα το Ιατρείο προσέφερε τις υπηρεσίες τους σε 1168 παιδιά. Το 84% αυτών προσήλθε για δωρεάν εμβολιασμό.

Εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου: Κινδυνεύει η ζωή μητέρας παιδιού επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια του τοκετού. Για την ακρίβεια, 10% των ασθενών που προσέρχονται στο Ιατρείο είναι ανασφάλιστες έγκυοι.

Με εθελοντές γιατρούς του ΙΣΑ και εξειδικευμένους ελέγχους σε γυναικολογικά εμβρυομητρικά κέντρα παρακολουθούνται οι έγκυοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά όταν ζητούν βοήθεια για να γεννήσουν προγραμματισμένα διότι δεν έχουν τα 800-1000 ευρώ για τη νοσηλεία του τοκετού σε δημόσιο νοσοκομείο

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις εγκυμοσύνες είναι υψηλού κινδύνου καταστάσεις στις οποίες επιβάλλεται να γεννήσουν προγραμματισμένα με καισαρική τομή (προηγηθείσες καισαρικές τομές, ή πολυδύναμες κυήσεις, ή ακανόνιστη θέση εμβρύου) που δεν έχουν όμως τα χρήματα για το νοσοκομείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.