Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σύνταξη και μετά θάνατον για τουλάχιστον 2.500 συνταξιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα 58 υποθέσεις.

Σε περίπου 2.500 ανέρχονται οι περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν, μετά από διασταύρωση στοιχείων με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Αυτό διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή την προτροπή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, για γνωστοποίηση εκ μέρους των φορέων κοινωνικών ασφαλίσεων των εκκρεμών υποθέσεων, που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών παροχών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα στοιχεία των θανόντων αυτών απεστάλησαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα, που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Επίσης, η διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι, μετά την απογραφή του 2011 και αφού δεν προσήλθαν να απογραφούν 7.500 δικαιούχοι, ανεστάλησαν οι συντάξεις τους.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι, για όσες περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και ταυτοποίησης, έχουν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές στους κατά τόπους εισαγγελείς (έως σήμερα έχουν παραπεμφθεί 58 περιπτώσεις), ενώ διευκρινίζει ότι η υποβολή μηνυτήριων αναφορών προϋποθέτει τον εντοπισμό των προσώπων, που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις, κατόπιν επικοινωνίας του ΙΚΑ με συναρμόδιους φορείς (τράπεζες, δήμους, ληξιαρχεία, κλπ).

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποστέλλει τις παραπάνω υποθέσεις και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας ότι η έως σήμερα συνεργασία του Ιδρύματος με τις Εισαγγελικές Αρχές είναι απρόσκοπτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.