Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Καροτσάκι με ράγες για ΑμεΑ στις παραλίες Θερμαϊκού και Στρυμονικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δικαίωμα να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια τα θαλασσινά μπάνια τους, που σε πολλές περιπτώσεις καθίστανται απαραίτητα για την υγεία τους, αποκτούν...


τα άτομα με κινητική αναπηρία. Από τα τέλη Ιουλίου θα μπορούν να κολυμπούν με αυτονομία σε παραλίες του δήμου Βόλβης (Ασπροβάλτα, Βρασνά) και του Θερμαϊκού, όπου εγκαθίστανται δύο σύγχρονα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι είναι δύσκολο να μετακινηθούν σε δύσβατες παραλίες, θα μπορούν το φετινό καλοκαίρι να απολαύσουν τη θάλασσα και τα μπάνια τους, χάρη στα ειδικά καροτσάκια με ράμπες που θα τοποθετηθούν στην ακτή, χωρίς την ανάγκη βοήθειας συνοδού ατόμου.
Πρόκειται για εφεύρεση του πανεπιστημίου Πατρών, με τη βοήθεια της οποίας η πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός μηχανισμού τύπου ράγας, που συναρμολογείται εύκολα στην παραλία.
Τα συστήματα αυτά, τα οποία θα εγκατασταθούν σε παραλίες του Στρυμονικού και του Θερμαϊκού κόλπου αναμένεται να παραληφθούν από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στα τέλη Ιουλίου. «Η απόφαση να προχωρήσουμε στην προμήθεια των συστημάτων αυτών, που θα επιτρέπουν στους πολίτες με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να απαιτείται η βοήθεια των συνοδών τους, έρχεται να διορθώσει μια χρόνια, απάνθρωπη αβλεψία του κράτους, το οποίο δεν έχει λάβει την παραμικρή μέριμνα για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή αυτών των συνανθρώπων μας» αναφέρει ο Αντιπεριγερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.