Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του στόχου του από το Σύλλογο "βηματίΖΩ"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» μετά την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κάνει τα πρώτα του βήματα για την υλοποίηση του στόχου του.

Έτσι στις 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διεπιστημονική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι όλων των φορέων της Ειδικής Αγωγής με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος μας και την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών.

Έπειτα στις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση-ανοιχτή συζήτηση γονέων για τα δύο διαμερίσματα που θα μισθωθούν στους επόμενους δύο μήνες. Στο καθένα από αυτά θα διαμένουν δύο Άτομα με Αναπηρία, σύνολο τέσσερα. Tα δύο διαμερίσματα θα είναι πλήρως εξοπλισμένα και θα στελεχώνονται από κατάλληλο προσωπικό το οποίο θα συμβάλλει στην υποστηριζόμενη διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία. Τα παιδιά θα ακολουθούν ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συγκεκριμένα τα πρωινά θα πηγαίνουν στα σχολεία και στα εργαστήρια που φοιτούν, το μεσημέρι θα αναλώνονται σε δράσεις αυτοεξυπηρέτησης π.χ. καθαριότητα, μαγείρεμα κ.α., τέλος τις υπόλοιπες ώρες θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες κοινωνικοποίησης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς Ατόμων με Αναπηρία και εκπρόσωποι όλων των φορέων Ειδικής Αγωγής της πόλης μας. Συγκεκριμένα με την παρουσία τους μας τίμησαν η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε..Κ. κα Χρηστίδου Φωτεινή αλλά και ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κος Άρης Παπαδόπουλος μαζί με το επιστημονικό τους προσωπικό. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν ως ομιλήτριες η κα Σεϊτανίδου Χριστίνα εκπροσωπώντας την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και όντας μητέρα παιδιού με αναπηρία αλλά και η κα Γιούλη Πασσά συντονίστρια στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Η εμπειρία τους, οι συμβουλές τους αλλά και η συζήτηση με τους γονείς ήταν σημαντικές για το εγχείρημα μας. Οι γονείς με ενθουσιασμό αγκάλιασαν το πρόγραμμα μας και έτσι στο άμεσο διάστημα θα δημοσιευτεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους ωφελούμενους.
Η πράξη με τίτλο « Ίδρυση και Λειτουργία (2) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (4) τεσσάρων ατόμων στο Νομό Κιλκίς» «βηματίΖΩ ΙΙ και βηματίΖΩ ΙΙΙ» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευελπιστούμε στην στήριξη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.