Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κρήτη: Μαϊμού επιδόματα ανεργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια καλοστημένη απάτη μέσω της οποίας θα εισέπρατταν επιδόματα ανεργίας- μαϊμού, είχε στήσει ένα κύκλωμα στο οποίο φέρεται να είναι επικεφαλής λογίστρια του Ηρακλείου, αλλά ευτυχώς για τον ΟΑΕΔ η παρατηρητικότητα του προϊσταμένου και των υπαλλήλων της υπηρεσίας απέτρεψε την «εκταμίευση» μεγάλων ποσών από τα κρατικά ταμεία.

Το κύκλωμα έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς, αλλά και... ανύπαρκτους εργοδότες, πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα που δεν υπήρχαν και με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί που νωρίτερα είχαν... πληρώσει αδρά στο λογιστικό γραφείο.

Μετά από μήνες ερευνών από τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, η υπόθεση «δέθηκε» με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (Εφορίες, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ κλπ) και χθες κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Γιάννη Πάγκαλο μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ηρακλείου που τώρα αναμένεται να ασκήσει διώξεις.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν κληθεί από την υπηρεσία κι έχουν ήδη ομολογήσει ότι είναι πλαστογραφημένα τα χαρτιά τους και τους «τα έφτιαχνε λογίστρια η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ το κεφάλι».

Σε πρώτη φάση οι «άνεργοι» θα έπαιρναν 80.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.