Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αναδρομικά οι μειώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισπεύδεται η υλοποίηση μέτρων που προορίζονταν για την επόμενη διετία. Προωθούνται περικοπές στα εφάπαξ μέχρι και 40% αλλά και δραστικές μειώσεις στις αποδοχές του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Την εφαρμογή από το φθινόπωρο και μάλιστα με αναδρομική ισχύ μέτρων που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 σχεδιάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει απτά δείγματα γραφής στην τρόικα και να αποκρούσει τυχόν πιέσεις για λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διόρθωση των αποκλίσεων του φετινού προϋπολογισμού.

Το σχέδιο για εμπροσθοβαρή εφαρμογή του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκε στους επικεφαλής της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο θα τεθούν σε εφαρμογή:
περικοπές μέχρι και 40% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων ελλειμματικών ταμείων. Η μείωση του εφάπαξ θα ισχύσει για όλους όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα το εφάπαξ ανεξάρτητα από τον χρόνο συνταξιοδότησής τους
δραστικές μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την καθολική και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Οπως έλεγαν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 για όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον σχετικό νόμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.