Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οδηγούσε και... εισέπραττε 2 επιδόματα τυφλού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Βλέπω όσο βλέπει κανείς μέσα από καλαμάκι», υποστήριξε στον ανακριτή ο 60χρονος που εισέπραττε επίδομα τυφλού, ενώ ήταν... άσος στο παρκάρισμα και συνελήφθη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται να έπαιρνε για πέντε χρόνια παράνομα το επίδομα τυφλότητας που αντιστοιχεί σε 760 ευρώ τον μήνα, συνολικά δηλαδή εισέπραξε 26.000 ευρώ.

Ο 60χρονος υποστήριξε ότι η όρασή του περιορίζεται κάτω από το 1/20 και ότι πρακτικά είναι τυφλός, ενώ από το 1996 η κατάστασή του επιδεινώνεται.

Γνωματεύσεις
Παράλληλα, προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις από γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, που, όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος έπαιρνε δύο επιδόματα τυφλότητας, ένα ο ίδιος από το ΙΚΑ και ένα η σύζυγός του ως συνοδός του από τη Διεύθυνση Προνοιακών Επιδομάτων του δήμου.

Σήμερα έχει κληθεί για κατάθεση ο γιατρός του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που φέρεται ότι του χορήγησε την τελευταία -χρονικά- βεβαίωση για την πάθησή του, με την οποία και ανανεώθηκε η είσπραξη του προνοιακού επιδόματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.