Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Απαγόρευση στα μεγάλα αναψυκτικά στη Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμφωνούν με τη συγκεκριμένη κίνηση οι διατροφολόγοι.

Στα φαστ φουντ της Νέας Υόρκης σύντομα θα τεθεί «απαγορευτικό» όσον αφορά το μέγεθος των αναψυκτικών που θα σερβίρονται.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg έχει εισηγηθεί την απαγόρευση των μεγάλων μεγεθών αναψυκτικού στα ταχυφαγεία της πόλης. Το μόνο μέγεθος που θα επιτρέπεται είναι αναψυκτικά των 16oz (473,18ml). H συγκεκριμένη κίνηση έχει γίνει ευνοϊκά δεκτή από τους διατροφολόγους, αλλά έχει δεχθεί και επικρίσεις με το σκεπτικό ότι περιορίζει την ελευθερία επιλογής των πολιτών.

Πρόσφατη ανάλυση από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση, όντως θα γλιτώσει τους καταναλωτές από περιττές θερμίδες. Συγκεκριμένα,θα τους γλιτώσει από 63 θερμίδες. Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι 63 θερμίδες δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την αντιμετώπιση της μάστιγας της παχυσαρκίας.

Από την άλλη μεριά, όμως, επισημαίνουν ότι σε μια χώρα όπως οι Η.Π.Α. όπου ο ένας στους τρεις είναι παχύσαρκος πρέπει να χαραχθεί μια συνολική πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος στην οποία αναγκαστικά θα υπάρξει και κρατική παρέμβαση (όπως π.χ., η απαγόρευση του μεγάλου μεγέθους αναψυκτικών), εάν ο στόχος είναι να υπάρξει μείωση των ανησυχητικών ποσοστών παχυσαρκίας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.