Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επτά γενετικούς δείκτες ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Επτά γενετικούς δείκτες οι οποίοι συνδέονται με το μέγεθος του γυναικείου στήθους ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Είναι από καιρό γνωστό ότι η κληρονομικότητα μπορεί να καθορίζει το μέγεθος του μαστού, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με αυτό.

Επίσης, δύο από τους παράγοντες που σχετίζοντια με το μέγεθος του στήθους είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Νίκολας Έρικσον, ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών της εταιρείας 23andMe, ότι ορισμένοι από τους παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη του στήθους σχετίζονται επίσης και με την εμφάνιση καρκίνου.

Προηγούμενη έρευνα συνέδεε την πυκνότητα του μαστού με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ υπήρξαν επίσης έρευνες που εντόπισαν σύνδεση μεταξύ των μεγάλων μαστών σε λεπτές γυναίκες και της ασθένειας. Η εν λόγω, πάντως, έρευνα δεν αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ μεγέθους του μαστού και του καρκινου, αλλά ωστόσο πιθανότατα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να εξακριβώσουν τι ρόλο παίζει η δομή του στήθους όσον αφορά τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.