Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έκκληση στους φαρμακοποιούς για «κατανόηση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Εξαιρετικά δύσκολη η οικονομική συγκυρία» λέει ο υπ. υπουργός Υγείας.

Έκκληση ώστε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί απευθύνουν τα μέλη της Κυβέρνησης. Αν και κατανοούν, όπως λένε, τα αιτήματα του κλάδου των φαρμακοποιών,τους καλούν για μια ακόμη φορά, να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μέσα σε μια δύσκολη κατά γενική ομολογία οικονομική συγκυρία και να λειτουργήσουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.

Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο καταβάλλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων έχουν προκύψει και σε άλλους κλάδους του ευαίσθητου χώρου της Υγείας, όπως σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένους ιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.α., οι οποίες όπως εκτιμούν παράγοντες του Υπουργείου Υγείας θα είναι επιτυχείς. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Κίττας «την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που είναι σε όλους γνωστή, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια κατάρτισε συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του κλάδου των φαρμακοποιών των μηνών Μαρτίου-Απριλίου 2012.

Υλοποιώντας το πρόγραμμα αυτό καταβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ 75 εκατ. ευρώ (25/05/2012) και καταβάλλονται ήδη άλλα 125 εκατ. σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη δόση.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι, παρά την τήρηση των προαναφερθεισών δεσμεύσεων, ο κλάδος των φαρμακοποιών συνεχίζει την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης για παύση των κινητοποιήσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ για την κατά το δυνατόν μείωση των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών στους ασφαλισμένους του, έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο (24/05/2012) για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, τα οποία έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι για την αγορά φαρμάκων την περίοδο αυτή».

Παράλληλα οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Χρήστος Κίττας και Αντώνης Ρουπακιώτης συνεχίζουν με επιτυχία, και σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους διοικητές των εμπλεκόμενων ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως τον ΕΟΠΥΥ, τις ενέργειες για την εισροή των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος έως τα μέσα Ιουνίου.

Τα χρηματικά αυτά ποσά αυτονόητο είναι, ότι θα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.