Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Από 2 Ιουλίου έως και 28 Σεπτεμβρίου 2012 η νέα απογραφή του ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ποια χαρτιά πρέπει να έχουν μαζί τους οι συναταξιούχοι.

Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνει η νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς) και ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων β' τριμήνου 2012.

Επισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα). Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο πιστωτικό ίδρυμα ή να φροντίσουν για την έκδοσή του πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλλουν.

Όσον αφορά τις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα υποκαταστήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.