Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στηρίζει τους άπορους Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διεξάγει έρανο στις 10 Ιουνίου.

Ενίσχυση στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό θα προσφέρει στις 10 Ιουνίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που διεξάγει παναυστραλιανό έρανο.

«Με τον τρόπο αυτόν βεβαίως, δεν προσφέρουμε ιδιαίτερα μεγάλη βοήθεια, όσα χρήματα κι αν συγκεντρωθούν μ' αυτόν τον τρόπον. Εκδηλώνουμε όμως έτσι την αλληλεγγύη μας και παρηγορούμε για λίγο τα θύματα της συμφοράς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ότι τώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα «συμβαίνουν τραγικά πράγματα σε στερήσεις ηλικιωμένων, παιδιών και γενικώς εν ανάγκαις συνανθρώπων μας, θα ήταν περίεργο αν δεν κάναμε κάποιον έρανο, όπως εκάμαμε για τόσους και τόσους "ξένους", ενώ στην παρούσα περίπτωση πρόκειται για Ομοεθνείς και Ομοδόξους αδελφού μας».

Ο κ.κ. Στυλιανός καλεί και τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες να προσφέρουν και από τα ταμεία τους, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως με τη συνεισφορά της Ομογένειας θα συγκεντρωθεί την Κυριακή ένα σημαντικό ποσό, που θα αποσταλεί αμέσως στην Εκκλησία της Ελλάδος, για να διατεθεί κυρίως στην ενίσχυση του έργου των συσσιτίων ανά την Ελλάδα.

Τα χρήματα θα αποσταλούν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, ενώ και η Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία, μια παγκόσμια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από Έλληνες νέους της Διασποράς με έδρα την Μελβούρνη, έχει αποφασίσει να ξεκινήσει μια εκστρατεία - έρανο για την ενίσχυση ελληνικών οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όλοι οι πόροι που θα μαζευτούν θα διατεθούν για την αγορά φαγητού και αναγκαίων οικιακών αγαθών για ελληνικές οικογένειες που τους μαστίζει η ανεργία και έχουν πρόβλημα σίτισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.