Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μειώνονται τα έξοδα διατροφής στους παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μειώνονται τα έξοδα διατροφής στους παιδικούς σταθμούς

Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών.

Ο δήμος Χανίων αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση των εξόδων διατροφής στους παιδικούς σταθμούς του δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ), για το σχολικό έτος 2012- 2013.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δήμος, αντιλαμβανόμενος την οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών λόγω της κρίσης, αποφάσισε τη μείωση των τροφείων από 25% για τα μικρότερα εισοδήματα (από 20 ευρώ σε 15 ευρώ, μηνιαίως), και τη μείωση 6,67%, για τα εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ (από 150 ευρώ σε 140 ευρώ).

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας λειτουργεί 11 παιδικούς σταθμούς (έξι στα Χανιά, τρεις στη δημοτική ενότητα Σούδας, έναν στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου, έναν στη δημοτική ενότητα Θερίσου), καθώς και έναν βρεφονηπιακό σταθμό στα Χανιά.

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, θα φιλοξενηθούν συνολικά 470 νήπια (από 2,5 έως 4,5 ετών) και 24 βρέφη (από 18 μηνών έως 2 ετών).

Τα παιδιά θα εγγράφονται με συγκεκριμένη μοριοδότηση, βάση οριοθετημένων κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Οι αιτήσεις επανεγγραφής και εγγραφής νηπίων, ξεκινούν από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και θα υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Οργανισμού, στο ισόγειο του δημαρχείου Χανίων- από όπου και θα παραλαμβάνονται- τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι προϋποθέσεις επανεγγραφής και εγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Χανίων, www.chania.gr, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα 2821341629,-632.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.