Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δημιούργησαν το ΚΕΠΑ, αλλά ξέχασαν την επιτροπή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον καθημερινό τους ανήφορο τραβούν τα άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου, που η οικονομική δυσχέρεια τους έχει φέρει σε απόγνωση.

Η πληρωμή του τελευταίου επιδόματος καθυστερεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού ο έλεγχος και η τελική κατάρτιση του μητρώου μετά την απογραφή δεν έχει ολοκληρωθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος του σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης μετέφερε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες.

«Πριν από 10 μέρες μίλησα με το δήμαρχο, έδωσε εντολή να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε στα μέσα Ιουνίου να πληρωθούν τα επιδόματα, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτοιμο ακόμα το μητρώο και μάλλον είμαστε ακόμα πολύ μακριά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρουν άμεσα χρήματα οι δικαιούχοι, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι. Οι άνθρωποι αυτοί εκτός από το γεγονός ότι μας βομβαρδίζουν στα τηλέφωνα, έρχονται στα γραφεία μας και μας παρακαλούν να κάνουμε διακανονισμούς για να πληρώσουν το ρεύμα τους», είπε ο κ. Τσαχάκης.

Την ίδια ώρα, έχει ανακύψει και ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού το ΚΕΠΑ, δηλαδή το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ιδρύθηκε μεν και μάλιστα μετά από μεγάλο αγώνα των τοπικών φορέων λόγω των αντιδράσεων των εκπροσώπων των ΑμεΑ, αλλά δεν λειτουργεί! Και δεν λειτουργεί επειδή ακόμα το ΙΚΑ δεν έχει προχωρήσει στην σύσταση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. Έτσι, στα χαρτιά το ΚΕΠΑ υπάρχει, μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ένα γραφείο στο κτήριο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στο οποίο συγκεντρώνονται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: τα άτομα με αναπηρία δεν εξυπηρετούνται.

«Το ΚΕΠΑ ιδρύθηκε και στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ έχει δημιουργηθεί ένα γραφείο, όπου μαζεύονται αιτήσεις και δικαιολογητικά, αλλά δυστυχώς υγειονομική επιτροπή δεν υπάρχει. Επομένως, ιδρύθηκε αλλά δεν λειτουργεί.

Αυτή είναι μία ζοφερή εικόνα, η οποία θίγει τους ασθενέστερους, τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, που πραγματικά υποφέρουν σήμερα», κατέληξε ο κ. Τσαχάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.