Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πώς θα αφαιρέσετε το τατουάζ που δεν θέλετε πια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η χειρουργική αφαίρεση αφήνει μία μικρή ουλή.

Η αφαίρεση των τατουάζ μπορεί να γίνει είτε με χειρουργική μέθοδο είτε με χρήση laser. Η επιλογή της μεθόδου με την οποία θα αφαιρέσουμε τη δερματοστιξία εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων όπως είναι το σχήμα, την περιοχή του σώματος που βρίσκεται, το βάθος του, το είδος των χρωστικών και φυσικά το μέγεθος του.

Ακόμη και ο τρόπος δημιουργίας του, δηλαδή αν έχει γίνει από ερασιτέχνη ή επαγγελματία, μπορεί να αποτελέσει κριτήριο από τον πλαστικό χειρουργό για τη μέθοδο αφαίρεσης που θα ακολουθήσουμε.

Η πιο σύντομη μέθοδος είναι η χειρουργική αφαίρεση, καθώς μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και σε μία μόνο συνεδρία. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι αφήνει μία γραμμική ουλή.

Το ίδιο βέβαια μειονέκτημα έχουν και τα lasers παλαιότερης τεχνολογίας όπως τα CO2 και Erbium που κάνοντας resurfacing της περιοχής, μπορεί να μείνει ουλή στο μέγεθος του τατουάζ.

Όσο για τα θερμοεκλεκτικά lasers νέας τεχνολογίας όπως είναι τα Q- switch και Nd: yang χρειάζονται πολλές συνεδρίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αφαίρεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και πάνω από 1 χρόνος για την ολική αφαίρεση της δερματοστιξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.