Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Φιλικές με τα νεφρά οι πρωτεϊνικές δίαιτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι έδειξε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα δείχνει ότι οι δίαιτες που δίνουν έμφαση στην κατανάλωση πρωτεΐνης δεν φαίνεται να προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δεκαετίες επικρατεί μια ανησυχία μεταξύ των ειδικών για τη δράση που έχουν οι πρωτεϊνικές δίαιτες στην νεφρική λειτουργία.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ερευνητές παρακολούθησαν για δύο χρόνια 307 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες που έκαναν δίαιτα. Οι μισοί έκαναν δίαιτα καταναλώνοντας πολλές πρωτεΐνες και ελάχιστους υδατάνθρακες κατά το πρότυπο της νέας δίαιτας του Dr Atkins, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν δίαιτα που περιείχε κατά 55% υδατάνθρακες, 30% λίπη και 15% πρωτεΐνες. Και οι δύο ομάδες είχαν απώλεια βάρους στο 7% του βάρους τους κατά μέσο όρο.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Journal of the American Society of Nephrology, έδειξαν ότι η νεφρική λειτουργία των ανδρών όμως δεν φάνηκε να απειλείται από την πρωτεϊνική δίαιτα κατά τη διάρκεια των δυο ετών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα οφέλη από την απώλεια βάρους είναι πιο σημαντικά από τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτυγχάνεται. Ωστόσο, τονίζουν ότι η έρευνά τους δεν αφορά ανθρώπους που ήδη έχουν νεφρικά προβλήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.