Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αίτημα συζήτησης των προβλημάτων των ΑμεΑ κατέθεσε στην Περιφέρεια ο Γ. Φεσσιάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Επιστολή με αίτημα τη συζήτηση των προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρία απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας, τ. Αντινομάρχης Υγείας & Πρόνοιας, Γεράσιμος Α. Φεσσιάν, προς τον Πρόεδρο Π.Σ. ΠΔΕ Κώστα Καρπέτα. Στην επιστολή του ο κ. Φεσσιάν υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη διαβίωση των ΑμεΑ από την καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων, καθώς και από την κακή εφαρμογή του νέου νόμου για την χορήγηση φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών κατόπιν σύστασης του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων έχει επιφέρει τεράστια δυσκολία στην διαβίωση των ΑμεΑ στους οποίους χορηγείται. Για λόγους κατανόησης θα σας αναφέρω πως το επίδομα αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις τα εξακόσια € ανά δίμηνο. Αυτό σε συνδυασμό της κακής εφαρμογής του νέου νόμου και της καθυστέρησης των ερμηνευτικών εγκυκλίων του για την χορήγηση φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών κατόπιν σύστασης του ΕΟΠΥΥ, έχει συντελέσει στην διάλυση της κοινωνικής προστασίας της οποίας είχαν τύχει τα Άτομα με Αναπηρία σε γενικές γραμμές. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η κοροϊδία που συνεχίζεται απέναντι στα ΑμεΑ δεν μπορεί να αφήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο αδιάφορο.

Κατόπιν των παραπάνω είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω το παλαιότερο μου αίτημα για την συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία σε μια και μόνη συνεδρίαση.

Ελπίζω αυτή την φορά αντιλαμβανόμενος την δύσκολη συγκυρία να αφουγκραστείτε την ανησυχία μου.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γεράσιμος Α. Φεσσιάν"





Πηγή: http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.