Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι Γιατροί στα ακριτικά νησιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους στα άγονα νησιά της Ελλάδας για να παρέχουν στους ακρίτες την ποιότητα της ζωής και της υγείας που τους αξίζει.

Με το μήνυμα "Ενώνουμε τα χέρια και μαζί προχωράμε" ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη φάση του Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποίησαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για τη στήριξη των κατοίκων ακριτικών νησιών.


Το Οδοιπορικό Υγείας ξεκίνησε στα πλαίσια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν οι δύο φορείς το Φεβρουάριο του 2012 για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το Μάιο 2012 με τη Χάλκη, τη Σύμη, τη Νίσυρο και τελικά την ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου στο Καστελόριζο.

Στη δεύτερη φάση, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, πρωτοστατούντων του Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη και του Γεν. Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ. Δήμτσα, επισκέφθηκαν τους ακρίτες από το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, τη Γαύδο ως το Αγαθονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς για να προμηθεύσουν τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό, να καταγράψουν τις υγειονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να υιοθετήσουν τα προβλήματα των κατοίκων των περιοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.