Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων από 15 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το υπ. Εσωτερικών έχει διαθέσιμα 25,6 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα Μαρτίου-Απριλίου.

Από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, με βάση την κατάσταση που έστειλαν οι Δήμοι, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας παρέδωσε στους Δήμους προς εκκαθάριση τα αποτελέσματα της απογραφής των δικαιούχων μόλις πριν από δέκα ημέρες.

Απαντώντας στις κατηγορίες για ευθύνη των Δήμων, όσον αφορά την καθυστέρηση στην πληρωμή των επιδομάτων, ο κ. Ασκούνης σημειώνει ότι, πολύ πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η ΚΕΔΕ είχε επισημάνει στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και ταυτοποίησης τού Εθνικού Μητρώου και «να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που προέρχονται αποκλειστικά από τους κατά πολύ μειωμένους αυτοτελείς πόρους των Δήμων».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, τα Αρχεία τού Εθνικού Μητρώου έφθασαν στους Δήμους μόλις πριν από μία εβδομάδα και, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τις Δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει τάχιστα η εκκαθάριση και ταυτοποίηση των δικαιούχων, που ξεπερνούν τις 200.000, και παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Αρχείο που μας παραδόθηκε».

Τελικά, σήμερα ανακοινώθηκε από το υπ. Εσωτερικών ότι είναι διαθέσιμα 25,6 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου, στους οκτώ πρώτους Δήμους που ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση.

«Επειδή το θέμα αφορά πραγματικά την επιβίωση συνανθρώπων μας στις σκληρές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, η Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να μπει στη διελκυστίνδα εντυπωσιασμού, όπως επιχειρούν σήμερα οι έχοντες τη συνολική ευθύνη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και καταλήγει: «Όλοι οι Δήμοι τής χώρας κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να φθάσουν τα επιδόματα, όσο το δυνατόν συντομότερα, στους δικαιούχους συμπολίτες μας».





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.