Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο προσβάσιμος τουρισμός ανήκει πλέον στη mainstream αγορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι επαγγελματίες του τουρισμού με κατάρτιση στα προσβάσιμα ταξίδια έχουν το πλεονέκτημα.
Είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες επικοινωνίας, ώστε να έχουν πρόσβαση στη δυναμική αγορά του προσβάσιμου τουρισμού.
Καθώς η γενιά των baby boomers έχει αρχίσει πλέον να συνταξιοδοτείται, “καλύπτοντας” τα επόμενα 20 χρόνια, και ο αριθμός των ατόμων με ειδικές ανάγκες να συνεχίζει να αυξάνεται, το τμήμα του προσβασιμου τουρισμού εισδύει ορμητικά στην ταξιδιωτική βιομηχανία -και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σήμερα. Αυτή η κάποτε θεωρούμενη εξειδικευμένη αγορά, ανήκει τώρα στον γενικό τουρισμό. Ως εκ τούτου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες επικοινωνίας, ώστε να έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη αγορά.

Ποσοστό 20% (63 εκατομμύρια) των Αμερικανών έχουν κάποια αναπηρία, και περίπου 10 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 και άνω χρησιμοποιούν βοηθήματα βάδισης, όπως μπαστούνι ή Π. Η ομάδα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει πολλούς “αργούς” περιπατητές, που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από προϊόντα και υπηρεσίες ειδικών αναγκών.

Οι μελέτες δείχνουν ότι 24 εκατομμύρια Αμερικανοί με δυσκολίες προσβασιμότητας θα ταξίδευαν ή θα ταξίδευαν συχνότερα, εάν οι ειδικές τους ανάγκες ικανοποιούνταν.

Συμπεράσματα που υποστηρίζουν το γεγονός ότι το τμήμα του προσιτού τουρισμού είναι πλέον κυρίαρχο στην αγορά είναι τα εξής:
- Κάθε έτος, για τα επόμενα 20 χρόνια, 4 εκατομμύρια baby boomers θα γίνουν 65 ετών στις ΗΠΑ και μόνο.
- Μεταξύ 2006 και 2016 στις ΗΠΑ, ο πληθυσμός ηλικίας 50+ θα έχει αυξηθεί κατά 22 εκατομμύρια. Η πληθυσμιακή ομάδα 18-49 θα έχει αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο.
- Πάνω από το 40% των baby boomers θα συνταξιοδοτηθούν με κάποια μορφή αναπηρίας, αυξάνοντας τη συνολική αξίας του προσβάσιμου τουρισμού σε πάνω από 25% της τουριστικής αγοράς μέχρι το 2020.
- Το 2009, τα νοικοκυριά με επικεφαλής ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω είχε 47 φορές περισσότερο πλούτο από τα συνηθισμένα νοικοκυριά με επικεφαλής κάποιον κάτω των 35 ετών.
- Έως το 2015, η γενιά των baby boomers θα έχουν το 60% του καθαρού πλούτου των ΗΠΑ και το 40% των δαπανών.

“Ο προσβάσιμος τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες και είναι επιτακτική ανάγκη για τους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν άτομα του τμήματος αυτού της τουριστικής αγοράς”, δήλωσε ο Andrew Garnett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Special Needs Group. “Έχοντας τη γνώση του πως να εργάζεται και να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες αυτής της κατηγορίας, δεν θα έχει απλά ωφέλεια στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά θα τιςς βοηθήσει να δημιουργήσουν έναν πιο προσβάσιμο κόσμο”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.