Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πώς θα χρησιμοποιείτε τη διαίσθησή σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δοκιμάστε το πείραμα.

Αναμφίβολα ο τίτλος της ταινίας «Έκτη αίσθηση» αποτελεί προνόμιο που θα ήθελαν να έχουν οι περισσότεροι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να ερμηνεύονται σωστά τα ένστικτα είτε μέσα από παρέες είτε με τη βοήθεια ειδικών. Και σίγουρα έχει τύχει στους περισσότερους κάτι αντίστοιχο.

Πόσες φορές δηλαδή δεν σκεφτήκατε ποια είναι η σωστή απόφαση που πρέπει να πάρετε και στο τέλος αποδείχτηκε ότι πήρατε τη λάθος;

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή θυμάστε μια εσωτερική φωνή που σας οδηγούσε στη σωστή απόφαση. Οπότε, μην σκέφτεστε πολύ και βασιστείτε στο ένστικτό σας. Εξάλλου, οι περισσότεροι διαθέτετε εμπειρίες και γνώσεις, οι οποίες αποτελούν τη φαιά ουσία αυτού που ονομάζουμε έκτη αίσθηση. Κι όσοι δεν έχετε τόσο εύκολα «πρόσβαση» σε αυτήν, με λίγη βοήθεια θα την αποκτήσετε.

Γι’ αυτό είναι καλό να διαλέξετε πέντε ανθρώπους στη ζωή σας. Κάποιον που λατρεύετε, ένα πρόσωπο που σας κάνει να περνάτε καλά, κάποιον βαρετό, ένα άτομο που σας έχει συγχύσει, ένα πρόσωπο που έδωσε στη ζωή σας κάτι καλό.
Σκεφτείτε στη συνέχεια το πρώτο πρόσωπο και τότε θα δείτε πως υπάρχουν πολλά θετικά συναισθήματα απέναντί του.
Ύστερα επικεντρωθείτε στο άτομο που σας διασκεδάζει. Χαμογελάστε καθώς σας έρχονται στο μυαλό κάποια συμβάντα που περάσατε μαζί. Σημειώστε τα συναισθήματα που νιώθετε.

Φέρτε τώρα στο μυαλό σας ένα άτομο που σας προκαλεί ανία. Σημειώστε πως αισθάνεστε γι’ αυτό, πώς στέκεστε και πώς κάθεστε όταν είστε κοντά του.

θυμηθείτε τώρα ένα άτομο που σας έχει αναστατώσει. Ένα φίλο που σας φέρθηκε άδικα. Και τέλος μνημονεύστε κάποιον που σας βοήθησε.

Αφού λοιπόν θα έχετε ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά σας, φροντίστε να κρατήσετε δίπλα σας τους ανθρώπους που ομορφαίνουν τη ζωή σας. Όλη αυτή η διαδικασία και μόνο προκαλεί θετική στάση απέναντι στα πράγματα και συνεχώς εξελίσσεται. Μετά από λίγο καιρό εξάσκησης μάλιστα, θα μάθετε να χρησιμοποιείτε την αίσθησή σας και θα ξέρετε ποιον να πλησιάσετε και ποιον να αποφεύγετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.