Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ένας "ξεχωριστός" φίλος του Ολυμπιακού που μας δίνει μαθήματα ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μαθήματα ζωής από τον μικρό Γρηγόρη



Ο Γρηγόρης Σταύρου είναι 7 ετών, έχει αυτισμό, αλλά παίζει ποδόσφαιρο, ζει και διασκεδάζει όπως όλα τα παιδιά στην ηλικία του, διαβάστε την ιστορία του

Από τότε που ο πατέρας του μικρού Γρηγόρη, Αχιλλέας Σταύρου, έμαθε ότι ο γιος του έχει αυτισμό ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια μαζί την γυναίκα του ώστε να μάθουν τα πάντα γύρω από την διαφορετικότητα του παιδιού τους, να το κάνουν να νιώσει ευχάριστα και να του προσφέρουν όσα θα μπορούσε να έχει αν μεγάλωνε κανονικά.

Μετά από αρκετά χρόνια τα έχουν καταφέρει και πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα καλύτερα.

Ο Γρηγόρης Σταύρου είναι 7 ετών, μενει στον Καναδά, παιζει ποδόσφαιρο και έχει κατάφερει κάτι εντυπωσιακό φτιάχνοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δικό του παιχνίδι με αυτοκίνητα.

Ένα βίντεο στο youtube από όταν ήταν 5 ετών, έγινε αφορμή για ρεπορτάζ από το κρατικο κανάλι του Καναδά σχετικά με μια διαφορετική ομάδα ποδοσφαίρου αποτελούμενη από ξεχωριστά παιδιά όπου πήρε μέρος και ο Γρηγόρης.







H Challenge League ειναι μια διαφορετική ομάδα ποδοσφαίρου που έχει ιδρύσει η Theresa Grabowski όπου συμμετέχουν πολλά διαφορετικά παιδιά που το καθενα έχει τη δική του πρόκληση να αντιμετωπίσει.

Όλα όμως έχουν το ίδιο σκοπό, να διασκεδάσουν και να νιώσουν τη χαρά της ζωής όπως όλα τα παιδιά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σ' αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχουν ηττημένοι, παρα μόνο νικητές...

Μπορείτε να δείτε το βίντεο:



Ο Αχιλλέας Σταύρου είναι από μικρό παιδί Ολυμπιακός, όπως και ο γιος του Γρηγόρης, αλλά και όλη η οικογένεια.

Κρατούν ζωντανή την ιδέα του Ολυμπιακού στον μακρινό Καναδά και είναι μέλη της λέσχης του Ολυμπιακού στο Τορόντο.

Μάλιστα υπάρχει ιδιαίτερο τμήμα στη λέσχη για την τραγωδία της Θύρας 7 που τιμούν την μνήμη τους με ένα ξεχωριστό γλυπτό.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:



Ακόμη ο μικρός Γρηγόρης έχει την δική του σελίδα στο Facebook, μπορείτε να την ΕΔΩ.





Πηγή: http://www.olympiacos.org


----------
Ο πανηγυρισμός ενός παιδιού από το Τορόντο για τον Ολυμπιακό


Δείτε videos με το κλάμα ενός πατέρα από τον Καναδά, που βλέπει τον γιό του (παιδί με ειδικές ανάγκες) να γελάει μετά το τελευταίο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό της Euroleague. Μοναδικές στιγμές συγκίνησης, απ' αυτές που προσφέρει ο αθλητισμός.




Εκατομμύρια φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα το καλάθι του Πρίντεζη που χάρισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ομάδα του Πειραιά και δεν είναι λίγα τα videos που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και αποθανατίζουν πως έζησε ο καθένας αυτή τη μοναδική στιγμή.

Είναι από τις στιγμές που ο αθλητισμός σε κάνει να ξεχνάς όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και σου προσφέρει μια τρομερή χαρά και ένα χαμόγελο. Χαμόγελο σαν αυτό του 7χρονου Γρηγόρη Σταύρου. Του μικρού φίλου του Ολυμπιακού, που έχει αυτισμό (η ιστορία του βρίσκεται στο πιο πάνω άρθρο) και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του στο νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη.


Στο πρώτο video, θα δείτε τον πατέρα του μικρού Γρηγόρη, Αχιλλέα, να κλαίει από τη χαρά του τόσο για τη νίκη της αγαπημένης του ομάδας, όσο και για το γεγονός πως βλέπει τον γιό του να χαμογελά και να είναι ευτυχισμένος. Στο δεύτερο, πατέρας και γιός πανηγυρίζουν για την μεγάλη επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας.

Οι στιγμές που θα δείτε έλαβαν χώρα στο σύνδεσμο φίλων του Ολυμπιακού στο Τορόντο και το χαμόγελα του Γρηγόρη, τα λέει όλα... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.