Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η σεξουαλικότητα ενός ατόμου διακρίνεται εν ριπή οφθαλμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορούμε να καταλάβουμε εάν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος με μια ματιά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, οι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν εν ριπή οφθαλμού εάν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος ή straight. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να διακρίνει κανείς τη σεξουαλικότητα μιας γυναίκας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα φοιτητών να μαντέψει τη σεξουαλικότητα κάποιων ατόμων, κοιτάζοντας μονάχα φωτογραφίες τους, για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, οι φοιτητές μάντεψαν σωστά εάν μια γυναίκα ήταν ομοφυλόφιλη ή όχι, ενώ διέκριναν με ακρίβεια μόνο το 57% των ανδρών.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν 96 ασπρόμαυρες φωτογραφίες ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, σε 129 φοιτητές.

Άτομα με γένια, γυαλιά και μακιγιάζ δεν χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη για τη πρόληψη εύκολων ενδείξεων. Επιπλέον, οι φωτογραφίες είχαν κοπεί στις άκρες, έτσι ώστε τα χτενίσματα να μην είναι ορατά.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Επιστήμης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν γνωρίζουμε ένα νέο άνθρωπο, τότε ασυνείδητα και άμεσα αποφαινόμαστε αν πρόκειται για ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο άτομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.