Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μην το πετάς, χάρισέ το!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παζάρι σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και πρωτεργάτης της ήταν ένας υδραυλικός που είχε σκεφτεί να φτιάξει ένα δίκτυο ανταλλαγής πραγμάτων, ώστε τίποτα να μην καταλήγει στα σκουπίδια.

Ο Μάκης Προδρόμου διατηρεί ως στάση ζωής την ιδέα της ανακύκλωσης και είναι ο δημιουργός της διαδικτυακής πλατφόρμας www.xariseto.gr, που σήμερα πραγματοποίησε το 18ο παζάρι της στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 το βράδυ.

«Είναι μια ευκαιρία αυτήν την εποχή που αλλάζουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας, να δούμε τι μας χρειάζεται και τι όχι και να τα χαρίσουμε. Ο κόσμος πλέον έχει πιο πολλές ανάγκες και έχει αυξηθεί», αναφέρει μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Μάκης Προδρόμου.

«Το ενθαρρυντικό είναι ότι σήμεα στο xariseto.gr έχουμε 150 με 180 αγγελίες καθημερινά, πολλές από αυτές μάλιστα έχουν αρκετά αντικείμενα, ενώ αριθμούμε γύρω στα 35.000 μέλη από όλη την Ελλάδα», σημειώνει.

Υπάρχει όμως κόσμος που ενδιαφέρεται και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον κ.Προδρόμου, είναι άνθρωποι από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αγγλία και το Ισραήλ και άλλες χώρες.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα ανώνυμα να χαρίσει κάποιος αυτό που δε χρειάζεται. Επειδή όμως, οι ανάγκες είναι αυξημένες έχει δημιουργηθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο το Χαρισομάγαζο, που βρίσκεται στην Ιασωνίδου 14. Πρόκειται για έναν υπόγειο χώρο 200 τμ χωρισμένο σε τμήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Το Χαρισομάγαζο συντηρείται με τις προσφορές των συμπολιτών και όλοι οι άνθρωποι του Χάρισέ Το είναι εθελοντές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.