Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους ορεσίβιους της Θράκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξετάσεις για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας του χωριού Κέχρος και της ευρύτερης περιοχής.

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας πολιτική και οικονομική συγκυρία η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θεώρησε υποχρέωσή της να αναπτύξει σειρά κοινωνικών δράσεων με την, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ιατρική βοήθεια σε οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και κοινωνικές ομάδες.

Υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Ε. θα μεταβεί στους ορεσίβιους της Θράκης και θα προχωρήσει την Παρασκευή 11 Μαΐου στο χωριό Κέχρος και το Σάββατο 12 Μαΐου σε δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας που ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πως απαιτείται τέτοιου είδους εξέταση και ιατρική βεβαίωση για την εγγραφή των παιδιών στα Δημοτικά σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. εκτιμά ως ιδιαίτερα σημαντική αυτού του είδους την πρωτοβουλία αφού όπως τόνισε «εκτός των άλλων η επιλογή μας αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς οι δηλώσεις για αναγκαστική συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, εξαιτίας της οικονομικής μας δανειοδότησης, ανησυχούν κάθε έλληνα πολίτη».

Υπενθυμίζεται πως ήδη:

- Είναι έτοιμο και σε λίγες μέρες θ’ αρχίσει η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας όπου άνεργοι και οικονομικά ασθενέστεροι συνάνθρωποι μας θα μπορούν να κάνουν καρδιολογικές εξετάσεις δωρεάν.

- Την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2011) οι καρδιολόγοι -μέλη της Ε.Κ.Ε.- προσέφεραν δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο σε όποιον το επιθυμούσε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη δράση «η Ε.Κ.Ε. στους Ορεσίβιους της Θράκης»: 210-7258003-7.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.