Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εμπλοκή με τα προνοιακά επιδόματα: στις 15 Ιουνίου αντί 15 Μαΐου η καταβολή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τελικά κοντά στα ξερά κάηκαν και τα …χλωρά καθώς με αφορμή το ξεκαθάρισμα των μαϊμού επιδομάτων, θα λάβουν με καθυστέρηση οι πραγματικοί δικαιούχοι τα χρήματά τους.


Το μητρώο των δικαιούχων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι. Αποτέλεσμα είναι όμως να μην μπορούν να λάβουν κανονικά τα επιδόματά τους οι έχοντες πραγματικό πρόβλημα. Ήδη τα χρήματα καταβάλλονται με καθυστέρηση ενώ είναι άγνωστο αν θα δοθούν και στη συνέχεια στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.
Όπως σημειώνει και ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Μπαλασόπουλος «η καταβολή των επιδομάτων Μαρτίου Απριλίου θα γίνει στις 15 Ιουνίου».

Πάντως η εμπλοκή ξεκινά από το γεγονός ότι ανετέθη σε ιδιωτική εταιρεία το «ξεκαθάρισμα» των καταλόγων όσων έχουν δηλώσει ότι δικαιούνται το επίδομα. Η εταιρεία ωστόσο με βάση και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Υγείας, χρειάζεται 5 μήνες για να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι μέχρι τότε οι καθυστερήσεις θα είναι σύνηθες φαινόμενο.

«Είναι θέμα πληρωμής των κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιδόματα δίνονται μετά το πέρας ενός μήνα» σημειώνει ο κ.Μπαλασόπουλος.
Είναι ενδεικτικό ότι τα επιδόματα του πρώτου διμήνου του 2012 δόθηκαν στις 15 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι πλέον στους καταλόγους των αναπήρων είναι εγγεγραμμένοι 203.000 δικαιούχοι μετά την αφαίρεση των 40.000 που δεν πήγαν να απογραφούν.
Πάντως το πρόβλημα επεσήμανε και η Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι αν δεν καταβληθούν τα επιδόματα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.



Δείτε επίσης 

Τι συμβαίνει με τα προνοιακά επιδόματα;

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΟΙΑ ΠΑΝΕΣ ΥΠΟΣΕΝΤΟΝΑ ΓΑΖΕΣ ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @xristos

    νομίζω πως χρήστο όλο αυτό είναι εύλογο αλλά δεν αφορά όλο το φάσμα των αναπήρων. είναι μεν πρόβλημα αλλά όχι όλων των επιδοματούχων αλλά και μη επιδοματούχων αμεα. το όλο ζήτημα αφορά των εοπυυ και τις αλλαγές που έχουν προκύψει με την μετάβαση των παροχών των ταμείων σε αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.