Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αιματολογικές και ακτινολογικές αδειάζουν τις τσέπες των ασφαλισμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΙΠΥ.

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις εργαστηριακές και τις ακτινολογικές τους εξετάσεις καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΠΟΣΙΠΥ) αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή πίστωσης για τους ασφαλισμένους, έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Στην Ομοσπονδία ανήκουν: η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών, Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών και η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι παρά τις υποσχέσεις του, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας, δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στους εργαστηριακούς γιατρούς για τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση του υπουγείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ στις 9 Απριλίου, δόθηκαν από τους αρμοδίους οι διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει η καταβολή δύο μηνών του 2011 και η άμεση εκκαθάριση Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2012, για την καταβολή του 90% των αιτουμένων χρημάτων. Όπως έχει δηλώσει η ΠΟΣΙΠΥ, οι οφειλές από το 2009 έχουν φτάσει στα 700 εκατ. ευρώ, μόνο για τον ΕΟΠΥΥ, εκ των οποίων μόνο το τελευταίο δίμηνο του 2011 θα πληρωθεί κανονικά, άγνωστο όμως πότε, ενώ το χρέος όλου του υπόλοιπου χρονικού διαστήματος θα ενταχθεί στο κούρεμα βάσει του Ν. 4025, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Σύμφωνα όμως με την Ομοσπονδία, υπάρχει ακόμα ένα χρέος άλλα 700 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων εκτός ΕΟΠΥΥ, το οποίο έρχεται επίσης σε βάθος χρόνου. Εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης, η ΠΟΣΙΠΥ συνεχίζει την αναστολή παροχής πίστωσης που είχε ξεκινήσει στις 9 Απριλίου, καλώντας όλους τους συναδέλφους τους να μην παρέχουν πίστωση πριν καταλήξουν υπερχρεωμένοι και προβληματικοί. Η αναστολή πίστωσης θα συνεχιστεί μέχρις ότου γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΕΟΠΥΥ.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.