Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αεροπορική εταιρία ζήτησε επιπλέον χρέωση για παροχή οξυγόνου σε άρρωστο κοριτσάκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Άκαρδη χαρακτηρίζουν οι γονείς ενός μικρού κοριτσιού με σοβαρή αναπηρία την αεροπορική εταιρεία που τους ζητεί επιπλέον 800 ευρώ για να μεταφέρει την κόρη τους. Η επιπλέον χρέωση αφορά τη διάθεση οξυγόνου που είναι απαραίτητο για να επιβιώσει η μικρή Jolina στη διάρκεια της 11ωρης πτήσης Το τρίχρονο κορίτσι πάσχει από το Σύνδρομο Οχταχάρα, μία σπάνια μορφή επιληψίας που μπορεί να προκαλέσει δεκάδες κρίσεις κάθε μέρα.

Η πάθηση αυτή, που πλήττει διακόσια παιδιά σε όλο τον κόσμο, έχει στερήσει από την 3χρονη τη δυνατότητα να περπατά, να μιλά ή να τρώει μόνη της.

Οι γονείς της, ο 23χρονος Shane Barton και η 26χρονη Jennifer Stermann κατάφεραν να μαζέψουν 15.000 λίρες για να τη στείλουν στην Καραϊβική όπου θα υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία με δελφίνια, η οποία αποδεδειγμένα μειώνει τα συμπτώματα του Συνδρόμου.

Οι νεαροί γονείς αφιέρωσαν έξι μήνες για να μαζέψουν τα χρήματα αλλά μία εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή τους η αεροπορική εταιρεία KLM, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, τους χρέωσε επιπλέον 800 ευρώ για να παρέχουν στη Jolina την αναπνευστική υποστήριξη που χρειάζεται για να φτάσει σώα στην Καραϊβική. Η εταιρεία εξήγησε στους γονείς πως καλούνται να πληρώσουν αυτό το επιπλέον ποσό γιατί είναι πολιτική της να χρεώνει επιβάτες με αναπηρία εάν χρειάζονται πρόσθετες υπηρεσίες!

«Κλείσαμε τα εισιτήρια τον Ιανουάριο και ενημερώσαμε από τότε πως θα χρειαζόμασταν οξυγόνο για τη Jolina. Κανείς δεν μας είπε τότε τίποτα για επιπλέον χρέωση και συμπεράναμε πως επειδή είναι τόσο μικρή και με αναπηρία, παρέχεται δωρεάν. Την Παρασκευή τηλεφώνησα να επιβεβαιώσω τις λεπτομέρειες και τότε μου είπαν πως οφείλουμε τα 800 ευρώ για το οξυγόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω πως η εταιρεία είναι τόσο άκαρδη», είπε η μαμά της.

«Όταν τους είπαμε πως το κοριτσάκι μας θα πέθαινε χωρίς οξυγόνο μας είπαν πως είναι πολιτική της εταιρείας οι χρεώσεις για έξτρα υπηρεσίες. Είναι απίστευτο, έχουμε πληρώσει 3.500 λίρες για την πτήση και πιστεύω πως δεν μπορούν να χρεώνουν τόσα λεφτά για κάτι τόσο απαραίτητο. Δεν πηγαίνουμε στην Καραϊβική για διακοπές, είναι για επιστημονική θεραπεία για την Jolina, η οποία μπορεί να αλλάξει τη ζωή της. Μας λένε πως πρέπει να πληρώσουμε αλλιώς δεν μπορούμε να πετάξουμε. Δεν μπορώ να την αφήσω να πετάξει χωρίς οξυγόνο γιατί μπορεί να μελανιάσει και να πεθάνει. Νιώθω πως δεν θέλω να πληρώσουμε γιατί είναι πολύ σκληρό αλλά πραγματικά δεν έχουμε επιλογή».

Η Jolina έμεινε με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη όταν έμεινε χωρίς οξυγόνο τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Οι γιατροί είπαν τότε στη Jennifer και τον Shane πως δεν ήταν πιθανό να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια και πως έπρεπε να παίρνει 18 χάπια για να ελέγχει τις κρίσεις της.

Η μικρή διέψευσε τους γιατρούς κι είναι πλέον τριών. Οι γονείς της ελπίζουν η θεραπεία με δελφίνια να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή της. Η Jennifer που είναι 20 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο παιδί της λέει: «Δεν είναι εγγυημένο πως θα βοηθήσει, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα. Οι γιατροί δεν ξέρουν πώς συμβαίνει αλλά εξέτασαν δείγματα αίματος άλλων παιδιών πριν και μετά τη θεραπεία και είδαν αλλαγμένα επίπεδα ενδορφινών. Τα παιδιά αναπτύχθηκαν καλύτερα και κάποια δυνάμωσαν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.