Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ποια είναι τα διάσημα θύματα του AIDS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο ιός που έγινε γνωστός τη δεκαετία του ΄80 θερίζει…

Η νόσος του AIDS έγινε γνωστή παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ηθοποιοί, αστέρες της μουσικής και μοντέλα υπήρξαν φορείς του ιού και ο θάνατός τους έκανε τον περισσότερο κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να μάθει περισσότερα για την άγνωστη τότε «απειλή».

Η κυριακάτικη «Espresso» δημοσιεύει τα διάσημα θύματα του ιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο θάνατος του ηθοποιού Ροκ Χάτσον το 1985 συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η διάγνωση ότι ο αστέρας πολλών ταινιών τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 είχε προσβληθεί από τον ιό έγινε το 1984 και πολύ γρήγορα έφυγε από τη ζωή, σκόρπισε τη θλίψη στους θαυμαστές και στην καλή φίλη του, Ελίζαμπεθ Τέιλορ.



Πριν από τον Χάτσον, το 1983 πέθανε ο εκκεντρικός γερμανός τενόρος Κλάους Νόμι, από τα πρώτα επώνυμα θύματα του AIDS.



Ο χώρος του πορνό δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την ασθένεια, με τον Τζον Χολμς- διάσημο πορνοστάρ της δεκαετίας του ’80, να φεύγει από τη ζωή το 1988. Όμως, ο θάνατος που πάγωσε την κοινή ήταν αυτός του Φρεντ Μέρκιουρι, του χαρισματικού ηγέτη των Queen, ο οποίος απεβίωσε το 1991 σε ηλικία 45 ετών.


Θύματα του AIDS υπήρξαν μεταξύ άλλων και οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Μπραντ Ντέιβις (1991) και Τζιν Άντονι Ρέι (2003), το μοντέλο Τζία Καράντζι (1986) και πιθανόν ο μεγαλύτερος χορευτής όλων των εποχών, ο Ρούντολφ Νουρέγεφ το 1993.



Η Τζία Καράντζι




Ο Ρόμπερτ Μπραντ Ντέιβις



Ο Ρούντολφ Νουρέγεφ

Το ελληνικό σοκ

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, το AIDS εμφανίστηκε και στην Ελλάδα. Στις 13 Ιουνίου του 1987 έφυγε από τη ζωή ο Μπίλι Μπο, κατά κόσμον Βασίλης Κουρκουμέλης, ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας εκείνη την εποχή.



Είχε ξεκινήσει από τις γειτονιές του Πειραιά και πρόλαβε να δείξει σημαντικό δείγμα του ταλέντου του πριν φύγει χτυπημένος από τον ιό HIV σε ηλικία 33 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.