Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες προσώπου;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το «κλειδί» βρίσκεται στην περιοχή των ματιών, του στόματος και των αυτιών.

Στις διαστάσεις που πρέπει να έχει ένα τέλειο πρόσωπο κατέληξαν Καναδοί επιστήμονες ανακηρύσσοντας τη Shania Twain ως πρότυπο των τέλειων αναλογιών!

Παρόλα αυτα, επισήμαναν πως δε χρειάζεται να προβεί κάποιος σε αισθητική επέμβαση σε περίπτωση που δεν έχει τις ακριβείς διαστάσεις.Το «κλειδί» κατά τους επιστήμονες βρίσκεται στην περιοχή των ματιών, του στόματος και των αυτιών με την Καναδή τραγουδίστρια Shania Twain να θεωρείται ως ένα από τα τέλεια πρόσωπα.

Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, στην οποία κλήθηκαν φοιτητές να βαθμολογήσουν φωτογραφίες στις οποίες ήταν η ίδια γυναίκα αλλά είχαν «πειραχθεί» διαφορετικά σημεία με το πρόγραμμα Photoshop. Τα χαρακτηριστικά δεν άλλαξαν αλλά διαφοροποιήθηκε η απόσταση και στη συνέχεια οι μελετητές κατέληξαν στους αριθμούς που δείχνουν πόσο τέλειες αναλογίες έχει ένα πρόσωπο.

Στο μήκος, η απόσταση ματιών και στόματος πρέπει να είναι το 1/3 ή το 36% του συνολικού μήκους του προσώπου από τη γραμμή του μαλλιού έως το πιγούνι. Στο πλάτος, οι κόρες του ματιού πρέπει να είναι στο ήμισυ του προσώπου.

Πριν, λοιπόν, τρέξετε στον καθρέφτη και αρχίζετε να μετριέστε οι ερευνητές έσπευσαν να εξηγήσουν πως αυτά τα ποσοστά υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και σε περίπτωση που δεν είναι ίδια, τόνισαν πως δεν πρέπει να υποβληθούν σε πλαστικές εγχειρήσεις. Μάλιστα, προσέθεσαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις ένα κατάλληλο κούρεμα μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη αναλογία.

Επιπλέον, επισήμαναν πως τέλειες αναλογίες προσώπου δε διαθέτει η ηθοποιός Angelina Jolie, η οποία από πολλούς θεωρείται πρότυπο ομορφιάς. Στην αντίπερα όχθη, είναι η συνάδελφός της Elizabeth Hurley που διαθέτει τέλειο μήκος προσώπου αλλά έχασε στο πλάτος. Στη μάχη των σταρ νικήτρια αναδείχτηκε η 44χρονη τραγουδίστρια Shania Twain.

Εκτός από την αισθητική άποψη, ο καθηγητής David Perrett είπε πως δεν παίζει τόσο ρόλο η ακρίβεια στο πρόσωπο όσο τα ίδια τα χαρακτηριστικά του καθώς υπάρχουν πολλοί άνδρες που τους αρέσουν τα μεγάλα μάτια χωρίς να υπολογίζουν την απόσταση μεταξύ τους!

Ακόμη, αναφέρθηκε πως το αντίθετο φύλο προσελκύεται από νεανικά πρόσωπα που αποπνέουν θηλυκότητα πιθανότατα επειδή θεωρούνται πως ίσως έχουν αυξημένη γονιμότητα.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.