Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

To νέφος κάνει παχύσαρκα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επηρεάζονται οι έγκυοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μια νέα αμερικάνικη μελέτη βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας συνδέοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση με την παιδική παχυσαρκία. Σύμφωνα με τη μελέτη οι έγκυες που εκτίθενται στη μολυσμένη ατμόσφαιρα στο κέντρο μιας πόλης, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί με τάση για παχυσαρκία.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Κολούμπια, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Άντριου Ραντλ, έκαναν τη μελέτη τους στη Νέα Υόρκη, παίρνοντας αφορμή από τις στατιστικές που δείχνουν ότι το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών είναι μεγαλύτερο στις φτωχές γειτονιές των μεγάλων πόλεων (25% έναντι 17% του εθνικού μέσου όρου στις ΗΠΑ).

Το βάρος των παιδιών που γεννιούνται φαίνεται ότι επηρεάζεται, εκτός από την κακή διατροφή και την έλλειψη γυμναστικής, και από τις χημικές ουσίες που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από την καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και της βενζίνης, αλλά ακόμα και από τον καπνό των τσιγάρων.

Οι ερευνητές μελέτησαν εκατοντάδες εγκύους γυναίκες, ηλικίας 18 έως 35 ετών, και διαπίστωσαν ότι όσες έμεναν σε φτωχικές γειτονιές του κέντρου της πόλης (όπως το Βόρειο Μανχάταν και το Νότιο Μπρονξ) και άρα ήταν περισσότερο εκτεθειμένες στη μόλυνση του αέρα, είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα (1,79 φορές) να έχουν παχύσαρκο παιδί έως την ηλικία των πέντε ετών και υπερδιπλάσια πιθανότητα (2,26 φορές) να έχουν παχύσαρκο παιδί έως την ηλικία των επτά ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.