Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σωρεία περιπτώσεων ανασφάλιστων εργαζομένων.

Το όργιο της ανασφάλιστης εργασίας αποκαλύπτουν έλεγχοι των μικτών κλιμακίων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΣΔΟΕ- της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη εταιρεία τηλεμάρκετινγκ και εμπορίας οικιακών συσκευών, το μικτό κλιμάκιο, με τη συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα, διαπίστωσε απασχόληση 38 ανασφάλιστων εργαζομένων. Όπως επισημάνθηκε, επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο 23.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί λεπτομερής έλεγχος φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων, με όλες τις συνακόλουθες κυρώσεις.

Επίσης, στο στόχαστρο του μικτού κλιμακίου ΣΔΟΕ - Ε.Υ.Π.Ε.Α, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ βρέθηκαν και επιχειρήσεις φασόν στις περιοχές Πατησίων και Νέας Ιωνίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων σε 4 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε η απασχόληση 43 παράνομων αλλοδαπών. Ακόμη, συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 21.500 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν από τη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών 28 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο έλεγχος των φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων ακολουθεί άμεσα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.