Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Θεραπεία κατά του καρκίνου η άθληση και ο καφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καφεΐνη και άσκηση προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος
.
H καφεΐνη και η άσκηση αποτελούν έναν πολύ καλό συνδυασμό στη μάχη κατά του καρκίνου του δέρματος. Τα πρώτα συμπεράσματα έρευνας έδειξαν ότι το συγκεκριμένο «δίδυμο» μείωσε κατά 62% τους καρκινικούς όγκους του δέρματος σε ποντίκια επιρρεπή στον καρκίνο. Επίσης οι όγκοι συρρικνώθηκαν κατά 85%.

«Διαπιστώσαμε ότι αυτός ο συνδυασμός ως θεραπεία μπορεί να μειώσει την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία, τουλάχιστον στα ποντίκια. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε τα ίδια ευρήματα και στους ανθρώπους και ανυπομονούμε να δούμε τον συνδυασμό άσκησης και καφεΐνης να ωφελεί κάποια στιγμή τους ασθενείς μας» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Γιάο Πινγκ Λου από τη Φαρμακευτική Σχολή «Rutgers Ernest Mario» του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ.

Στην έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, παρατηρήθηκε επίσης ότι και ξεχωριστά η καφεΐνη και η γυμναστική έχουν θετική επίδραση στην υγεία των ποντικών. Ωστόσο ο συνδυασμός των δύο είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα ποντίκια στα οποία δινόταν μόνο καφεΐνη είχαν 27% λιγότερους καρκινικούς όγκους από τα ποντίκια στα οποία δεν δινόταν η ουσία, ενώ το μέγεθος των όγκων τους ήταν 61% μικρότερο.

Στα ποντίκια που μόνο ασκούνταν η δραστηριότητα των καρκινικών όγκων μειώθηκε κατά 35% και το μέγεθός τους κατά 70%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ποντίκια που ασκούνταν και έπαιρναν καφεΐνη ο δείκτης της φλεγμονής, κύριος ένοχος του καρκίνου, μειώθηκε κατά 92%.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.