Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η χρήση του σουτιέν και οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή επιλογή του στηθόδεσμου.

Ταυτίζεται με τη γυναικεία φύση και τη θηλυκότητα περισσότερο από κάθε άλλο ρούχο. Πότε όμως το σουτιέν μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία των μαστών;

Οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία των μαστών ο στηθόδεσμος, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το σουτιέν, έχει αποτελέσει το αντικείμενο αρκετών επιστημονικών μελετών.

Στο παρελθόν υπήρξαν έρευνες που συσχέτιζαν τη χρήση στηθόδεσμων με μπανέλες με καρκίνο του μαστού, όμως οι επιστήμονες σήμερα αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών καταρρίφθηκαν σύντομα, καθώς στερούνταν επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Σύμφωνα με τους μαστολόγους ωστόσο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή επιλογή του σουτιέν, αφού μακροπρόθεσμα μπορεί να προκληθεί παραμόρφωση ή πόνος στο μαστό από κάποιο, για παράδειγμα, πολύ στενό στηθόδεσμο.

Η σωστή επιλογή

Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το σουτιέν σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας. Ωστόσο, η επιλογή του στηθόδεσμου πρέπει να πληροί ορισμένα σημαντικά κριτήρια τα οποία τίθενται υπεράνω μόδας.

Πρώτα από όλα το σουτιέν θα πρέπει να μας παρέχει στήριξη και άνεση χωρίς να προκαλεί πίεση. Για το λόγο αυτό το σωστό μέγεθος αποτελεί το βασικό κριτήριο όταν διαλέγουμε σουτιέν.

Καλό είναι να αποφεύγουμε τις πολύ σκληρές μπανέλες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στην επιλογή του υφάσματός του, που ως επί το πλείστον πρέπει να είναι βαμβακερό.

Η σωστή χρήση

Για τη χρήση του σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου έχουν ειπωθεί πολλά. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή μπορεί να γίνεται κυρίως από γυναίκες με μεγάλο μαστό προκειμένου να υπάρχει καλύτερη στήριξη, γεγονός όμως που δεν κρίνεται απαραίτητο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και κατά το πλύσιμο του στηθόδεσμου, καθώς χρειάζεται πολύ καλό ξέβγαλμα του απορρυπαντικού.

Χρήσιμες συμβουλές

-Δοκιμάστε το σουτιέν πριν το αγοράσετε προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για το σωστό νούμερο.

-Προτιμήστε στηθόδεσμους κατασκευασμένους από φιλικά για το δέρμα υφάσματα – κατά προτίμηση βαμβακερά.

-Αποφύγετε τις πολύ σκληρές μπανέλες.


Πηγή: http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.