Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες και βίντεο του 35χρονου που ζει τη ζωή απ' την αρχή.

Έκανε ελεύθερη πτώση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ορειβασία, ραπέλ, καγιάκ, σκί κι έχει ανέβει τέσσερις φορές στην κορυφή του Mount Snowdon. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Barry West που λατρεύει την αδρεναλίνη είναι παράλυτος και καθηλωμένος σε αμαξίδιο.

Ο 35χρονος έχασε την ικανότητα να κινεί τα χέρια και τα πόδια του σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα όταν ήταν έφηβος, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει από το λαιμό και κάτω. Αρνήθηκε όμως να αφήσει τις δυσκολίες αυτές να τον κρατήσουν πίσω.

Κατάφερε να γίνει εκπαιδευτής κατάδυσης ενώ δεν αμέλησε και τα καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα μαθαίνοντας να ζωγραφίζει με το στόμα.

Το νέο στοίχημα για τον γενναίο Barry είναι η κατάκτηση του Κιλιμάντζαρο!

«Οι άνθρωποι με ρωτούν αν θα έκανα όλα αυτά τα πράγματα που κάνω εάν δεν είχε προηγηθεί ο τραυματισμός μου. Προφανώς δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αλλά αυτά που επιτυγχάνω τώρα είναι πολύ ωραιότερα από αυτά που θα μπορούσα να είχα κάνει παλαιότερα», δηλώνει.

«Στην αρχή ήταν δύσκολο, δεν μπορώ να πω πως δεν ήταν. Αλλά πάντα σκεφτόμουν πως πρέπει να συνεχίζεις», προσθέτει. Στα 19 του χρόνια ο Barry προσπάθησε να αποφύγει έναν ασβό που βγήκε ξαφνικά στο δρόμο κι έπεσε με το βαν του πάνω σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να σπάσει σε δύο σημεία το λαιμό του.

Καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και πέρασε οκτώ πολύ δύσκολα και επώδυνα χρόνια. Όλα άλλαξαν το 2007 ενώ μιλούσε με ένα φίλο του επίσης παράλυτο. «Μου είπε πως είχε μόλις κάνει ελεύθερη πτώση. Σοκαρίστηκα», λέει. «’Πώς το έκανε αυτό;’ διερωτήθηκα και τον φαντάστηκα να προσγειώνεται πάνω στο αμαξίδιό του». Αυτό ήταν αρχή καθώς ο Barry αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του φίλου του.

Έκανε για πρώτη φορά πτώση με αλεξίπτωτο το 2008. «Ο γιατρός μου δεν με άφηνε στην αρχή», αφηγείται, «έλεγε πως η αδρεναλίνη μπορεί αν μου ανέβαζε πολύ την πίεση και να πέθαινα πριν φτάσω στη γη. Μου πήρε ένα χρόνο να τον μεταπείσω και μετά ένιωθα σαν… αθάνατος!»

Το όνειρο του Barry παραμένει- μέχρι στιγμής όμως!- ανικανοποίητο: να ιππεύσει. «Θα ήθελα να ιππεύσω άλογο. Όχι μόνο να καθίσω πάνω του αλλά να καλπάζουμε μαζί χωρίς κανείς να κρατά τα ηνία», λέει.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.