Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καταγγελία Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ για "κούρεμα" ποσοστών αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μετά από κινητοποιήσεις του συλλόγου μας, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι υγειονομικές επιτροπές στη Χίο.


Τα ερωτήματα ωστόσο, σε σχέση με την εκτίμηση του βαθμού αναπηρίας, παραμένουν, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ που καλεί τα μέλη του να ενημερώνουν το σύλλογο για τις όποιες μεταβολές των ποσοστών αναπηρίας.
. Γιατί με τον νέο κανονισμό εκτίμησης βαθμού αναπηρίας (ΚΕΒΑ) ως κριτήριο για τη διακύμανση του ποσοστού αναπηρίας δεν είναι η ίδια η πάθηση, αλλά «το είδος και η συχνότητα των επεισοδίων, η διάρκειά τους». Μπορεί ένας ασθενής να έχει καιρό να πάθει «επεισόδιο» ή να το πάθει αμέσως μόλις περάσει από την επιτροπή. Το ποσοστό αναπηρίας του θα είναι μειωμένο, παρότι έχει την ασθένεια και χρειάζεται τη θεραπεία. Επίσης αναφέρεται στον ΚΕΒΑ: «Σημαντική για την εκτίμηση της αναπηρίας είναι η αξιολόγηση της ικανότητας επιτέλεσης Δραστηριοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης», δηλαδή αν μπορεί ο ασθενής να τρώει, να ντύνεται, να κινείται στο σπίτι, να φροντίζει για την προσωπική του υγιεινή μόνος του. Αν μπορεί, πάλι μειώνεται το ποσοστό αναπηρίας. Γενικότερα, ο νέος ΚΕΒΑ μειώνει τα ποσοστά αναπηρίας σε πολλές ανίατες και χρόνιες παθήσεις με άμεσο αποτέλεσμα τη διακοπή, των ήδη περιορισμένων και πενιχρών, επιδομάτων και συντάξεων ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων, τη διακοπή της ασφάλισης τους και κατά συνέπεια της χορήγησης φαρμάκων και υλικών που είναι απαραίτητα για τη ζωή τους.

Ο ΠΣΑμεΑ καλεί:

· τους γιατρούς των επιτροπών ν’ αντιδράσουν σ’ αυτόν τον επαίσχυντο κανονισμό, αλλά και να κρίνουν τους ασθενείς, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες με βάση τα πραγματικά τους προβλήματα και ανάγκες τους

· τα μέλη του σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα αποτελέσματα των επιτροπών

Στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους στους τομείς της Υγείας, της Εργασίας και της Παιδείας, δε σκύβουμε το κεφάλι. Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε.

Επιμένουμε στο αίτημά μας για άμεση καταβολή των επιδομάτων και συντάξεων όλων όσων έχουν ανασταλεί από 01-09-2011.

Καλούμε το χιώτικο λαό να σταθεί στο πλάι μας και να υποστηρίξει τον αγώνα μας, ο οποίος αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.