Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στις δίαιτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι πρέπει να προσέχετε για να χάσετε κιλά.

Σχεδόν καθημερινά δημοσιεύονται άρθρα, τα οποία υποδεικνύουν στο κοινό τι πρέπει να τρώει και τι πρέπει να αποφεύγει προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά και να ακολουθεί ένα υγιή τρόπο ζωής.

Πολλές φορές όμως αυτές οι συμβουλές δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, καθώς μπορεί να υποστηρίζονται επιστημονικά αλλά να εφαρμόζονται μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων. Μερικές από αυτές οι συμβουλές βασίζονται σε μια μονάχα έρευνα ή έχουν σκοπό να προωθήσουν μια συγκεκριμένη δίαιτα ή ένα προϊόν.

Για να δούμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που αφορούν τις δίαιτες…

1. Η μαργαρίνη είναι πιο υγιεινή από το βούτυρο.



Η μαργαρίνη επειδή φτιάχνεται με φυτικά έλαια, έχει λιγότερα κορεσμένα λίπη από το βούτυρο. Η διαδικασία όμως μετατροπής των ελαίων αυτών σε στέρεα μορφή δημιουργεί λιπαρά οξέα, τα οποία θεωρούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.


2. Η σοκολάτα είναι υγιεινή.



Αυτή η φήμη ισχύει μόνο για συγκεκριμένο είδος σοκολάτας. Το κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η σοκολάτα όμως έχει πολλές θερμίδες και ζάχαρη. Προτιμάτε την σοκολάτα υγείας.


3. Η αλευρόκολλα είναι επικίνδυνη για την υγεία.



H αλευρόκολλα είναι επικίνδυνη για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, μια ασθένεια που πλήττει το 1% του πληθυσμού. Δεν υπάρχει επίσημη έρευνα που αποδεικνύει ότι τα φαγητά που δεν περιέχουν αλευρόκολλα βοηθούν στην απώλεια βάρους.


4. Η βιταμίνη C βοηθάει στην καταπολέμηση ιώσεων.



Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινά αντίξοες συνθήκες ή προπονήστε σκληρά για αγώνες, μια βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας ίωσης. Για τους περισσότερους όμως ανθρώπους η κατανάλωση της βιταμίνης C δεν βοηθάει στην καταπολέμηση ιώσεων, μόνο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μεγαλύτερες από το αναγκαίο ποσό.


5. Οι δίαιτες των χορτοφάγων είναι πιο υγιεινές από άλλες δίαιτες.



Έχει αποδειχθεί ότι οι χορτοφάγοι δεν αντιμετωπίζουν τόσο συχνά καρδιακά προβλήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους και ζουν περισσότερο. Δεν ζουν περισσότερο όμως από ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους. Η κατανάλωση κρέατος και ψαριού, στις σωστές ποσότητες, είναι απαραίτητη για ένα υγιεινό τρόπο ζωής.


6. Ό,τι τρώμε μετά τις 8 παχαίνει πιο πολύ.



Είναι αλήθεια ότι ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται το βράδυ και οι θερμίδες δεν καίγονται τόσο εύκολα. Το σημαντικό όμως είναι πόσες θερμίδες καταναλώνουμε ημερησίως και όχι πότε τις καταναλώνουμε.


7. Το πράσινο τσάι βοηθάει στην απώλεια βάρους.



Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το μεταβολισμό και το κάψιμο λίπους. Οι έρευνες όμως δεν λένε πόσο τσάι πρέπει να καταναλώσουμε προκειμένου να χάσουμε το βάρος και αν τα κιλά που χάσαμε τα ξαναπαίρνουμε εύκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.