Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η δίαιτα σώζει τους διαβητικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αναγκαίο είναι ο ασθενής να ακολουθήσει διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Η «θαυματουργή» θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2 φαίνεται ότι δεν κρύβεται στις μακροχρόνιες φαρμακευτικές αγωγές αλλά σε κάτι πολύ απλούστερο. Νέα επιστημονική έρευνα έδειξε ότι η ασθένεια μπορεί να αντιστραφεί σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, αν ο ασθενής ακολουθήσει διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, οι άνθρωποι που μείωσαν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων παρουσίασαν αισθητή βελτίωση της κατάστασή τους -και της γενικότερης υγείας τους- συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η χορήγηση ινσουλίνης για την καταπολέμηση της νόσου, η καρδιακή λειτουργία τους θα βελτιωθεί αισθητά, ενώ θα μειωθεί η συσσώρευση λίπους γύρω από την καρδιά των ασθενών.

«Είναι εντυπωσιακό να παρατηρήσουμε πώς μια σχετικά απλή εφαρμογή μιας πολύ χαμηλοθερμιδικής διατροφής θεραπεύει αποτελεσματικά τον διαβήτη τύπου 2» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Σεμπάσιαν Χάμερ προσθέτοντας ότι το σημαντικότερο είναι πως τα οφέλη αυτά είναι μακροπρόθεσμα. «Οι αλλαγές στο lifestyle έχουν πιο ισχυρά οφέλη για την καρδιά, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο για τους ασθενείς αυτούς» υπογράμμισε.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας αναμένεται να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης του διαβήτη, ο οποίος μέχρι σήμερα θεωρούνταν ανίατη ασθένεια. Η επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λάιντεν της Ολλανδίας, με επικεφαλής τον Χάμερ, επισημαίνει μάλιστα πως τα οφέλη της διατροφής χαμηλών θερμίδων άρχισαν να φαίνονται μετά τη συμπλήρωση μόλις δεκαέξι εβδομάδων δίαιτας.

Οι διαβητικοί τύπου 2 μπορούν να παράγουν τη δική τους ινσουλίνη, όμως το αίμα τους δεν αντιδρά τόσο καλά σε αυτή - μια κατάσταση που ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη. Η πάθησή τους επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα περιττά κιλά, καθώς το υπερβολικό λίπος διαταράσσει τη λειτουργία της συγκεκριμένης ορμόνης. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά διαβήτη τα τελευταία χρόνια, που είναι αποτέλεσμα των αντίστοιχα αυξημένων ποσοστών παχυσαρκίας.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.