Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η παχυσαρκία επηρεάζει τα... σπερματοζωάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η παχυσαρκία επηρεάζει τα... σπερματοζωάρια 

Έρευνα αποδεικνύει ότι το αυξημένο βάρος ίσως είναι αντίπαλος της γονιμότητας.

Περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα αδύναμου σπέρματος έχουν οι υπέρβαροι άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αλλά και η παραγωγή του σπέρματος τους είναι χαμηλότερη από ότι οι άνδρες φυσιολογικού βάρους της ίδιας ηλικίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε σε δείγμα 10.000 ανδρών, παρουσιάστηκαν στο Archives of Internal Medicine δεν αποδεικνύουν ότι οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνδρες έχουν αυξημένα προβλήματα στο να αποκτήσουν παιδί.

«Περιμέναμε οι άνδρες με τον χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, να επηρεάσουν και τη δυσκολία σύλληψης παιδιού. Αλλά όχι, δεν είναι απαραίτητα αλληλένδετο. Η σύλληψη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει μόνο την παχυσαρκία», δήλωσε ο Jorge Chavarro, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

«Αυτό που μπορεί να επηρεάσει το αυξημένο βάρος είναι η κινητικότητα του σπέρματος, το σχήμα αλλά και το DNA που μεταφέρουν».

Οι υπέρβαροι άνδρες είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων ενώ οι υπέρβαροι 42% περισσότερες πιθανότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.