Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Παράγοντες που οδηγούν στα ναρκωτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έλλειψη επαφής με τους γονείς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάρτησης.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν ένα νέο παιδί στα ναρκωτικά και είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθούν όλοι, πολλές φορές είναι συνδυασμός όλων μαζί άλλες έχει κάποιος από αυτούς ιδιέταιρη βαρύτητα.

Προσωπικότητα


Αν κάποιος έχει κι άλλο ψυχολογικό πρόβλημα, όπως κατάθλιψη, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας ή διαταραχή μετατραυματικού στρες, έχει περισσότερες πιθανότητες να εξαρτηθεί από ουσίες. Παιδιά που εμφανίζουν επιθετικότητα, έλλειψη αυτοελέγχου και δύσκολη ιδιοσυγκρασία μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξάρτησης.

Κοινωνικό περιβάλλον


Ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, η πίεση από τους συνομήλικους αποτελεί σημαντικό παράγοντα ως προς τη χρήση ουσιών. Έλλειψη επαφής με τους γονείς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάρτησης όπως και η έλλειψη επίβλεψης από τους γονείς.Άγχος, κατάθλιψη και μοναξιά. Η χρήση ουσιών μπορεί να αποτελέσει τρόπο για να ανταποκριθεί κανείς σε αυτά τα συναισθήματα.

Είδος ναρκωτικού


Ορισμένα ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη οδηγούν πιο γρήγορα σε εξάρτηση σε σχέση με άλλα.Γενετικοί παράγοντες. Η εξάρτηση από ουσίες είναι πιο κοινή σε ορισμένες οικογένειες και πιθανόν αφορά τη συμμετοχή πολλών γονιδίων. Αν έχετε μέλη στην οικογένεια με προβλήματα αλκοόλ ή χρήσης ουσιών βρίσκεστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης εξάρτησης.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.