Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στο Σέιχ Σου σήμερα η αγορά φθηνής πατάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θα γίνουν κι άλλες διανομές.

Στην περιοχή του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου και συγκεκριμένα δίπλα στον Ζωολογικό Κήπο, συνεχίζεται από τις 9.30 το πρωί σήμερα η διάθεση φθηνής πατάτας (0,25 ευρώ/κιλό), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για «παράκαμψη» των μεσαζόντων, που ανέλαβε η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής της Γεωπονικής, Χρίστος Καμενίδης, σήμερα αναμένεται να διατεθούν συνολικά άλλοι 50 τόνοι πατάτας Άνω Βροντούς, που μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη με δύο νταλίκες.

Η διανομή θα συνεχιστεί αύριο και πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σε ώρες και περιοχές που θα ανακοινωθούν προσεχώς, καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένει πολύ μεγάλο.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη προσέλθει από το πρωί στο Σέιχ Σου, προκειμένου να πάρουν τις πατάτες που παρήγγειλαν, ενώ η διανομή γίνεται σήμερα πιο ομαλά, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση και τήρηση της σειράς προτεραιότητας, ώστε να αποφευχθούν οι σκηνές συνωστισμού, που εκτυλίχθηκαν στο προαύλιο του ΑΠΘ την περασμένη Παρασκευή, πρώτη ημέρα διανομής.

«Οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να παραγγέλνουν, αφού διανομές θα γίνονται ακόμη και καθημερινά στο επόμενο διάστημα. Μάλιστα, σκεφτόμαστε να έχουμε δύο σημεία διανομής, ένα στα ανατολικά και ένα στα δυτικά, π.χ., στο αγρόκτημα του ΑΠΘ και στο Σέιχ Σου, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι», σημείωσε ο κ.Καμενίδης, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Προκειμένου να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι καταναλωτές θα πρέπει οπωσδήποτε να παραγγέλνουν το προϊόν από την προηγούμενη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου (μέχρι σήμερα η Γεωπονική έχει δεχτεί περισσότερες από 4000 παραγγελίες).

«Από την πρωτοβουλία αυτή επωφελούνται οι καταναλωτές, που αγοράζουν τις πατάτες σε τιμή παραγωγού, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, που μαθαίνουν το μάρκετινγκ στην πράξη, αλλά και οι παραγωγοί, που πληρώνονται τοις μετρητοίς και την ώρα που πωλούν το προϊόν τους, αντί να λαμβάνουν επιταγές που εξαργυρώνουν μήνες μετά», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν οι παραγωγοί δίνουν αποδείξεις στους καταναλωτές, ο κ.Καμενίδης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη και ανάμιξη στο συγκεκριμένο θέμα, αφού εμπλέκεται μόνο στην οργάνωση της όλης πρωτοβουλίας καθεαυτής. Ωστόσο, γνωρίζει -και διασταύρωσε- ότι οι μεν παραγωγοί του Νευροκοπίου, που διαθέτουν και δικά τους συσκευαστήρια, κόβουν κανονικά αποδείξεις, οι δε μικροπαραγωγοί της Ανω Βροντούς δεν έχουν τέτοια υποχρέωση βάσει νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να παραγγέλνουν πατάτες (δηλώνοντας ονοματεπώνημο και επιθυμητή ποσότητα) στο e-mail vivika@agro.auth.gr ή στο τηλέφωνο 2310 998823.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.