Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι νέοι παίζουν ρώσικη ρουλέτα με το σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Άγνωστες λέξεις» το προφυλακτικό και το εμβόλιο κατά του HPV.

Πολύ νωρίς και χωρίς προφυλάξεις ξεκινούν τη σεξουαλική ζωή οι νέοι στην Ελλάδα. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό αλλά και ότι τα κορίτσια δεν φροντίζουν να κάνουν το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Βήμα, το εμβόλιο μπορεί να χορηγείται δωρεάν από την Πολιτεία αλλά ακόμα και σήμερα καλύπτεται από ένα πέπλο άγνοιας και καχυποψίας ακόμα και μεταξύ των γιατρών!

Την ίδια ώρα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι... 200 – 500 γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, 500.000 είναι οι περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το 95% θα μπορούσαν να μειωθούν οι περιπτώσεις και οι θάνατοι από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εάν οι γυναίκες έκαναν το εμβόλιο καθώς και το τεστ Παπ.

Στο ερώτημα σχετικά με τα αίτια της διστακτικότητας η οποία συνεχίζει να αποτελεί γεγονός στη χώρα μας για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ειδικοί αναφέρουν στο Βήμα ότι οι παιδίατροι δεν δίνουν τη δέουσα σημασία καθώς δεν έρχονται σε επαφή με το πρόβλημα.

Άλλωστε, η εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου δεν γίνεται στις μικρές ηλικίες. Πάντως, στην περίπτωση των γυναικολόγων οι ειδικοί αποδίδουν τη διστακτικότητα σε άγνοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.