Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι νέοι στόχος του εμπορίου παράνομων σκευασμάτων μέσω Διαδικτύου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα μισά φάρμακα που προέρχονται από παράνομα φαρμακεία είναι πλαστά.
Οι νέοι γίνονται ολοένα και πιο συχνά στόχος του εμπορίου παράνομων σκευασμάτων μέσω του Διαδικτύου και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Διεθνές Συμβούλιο για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) του ΟΗΕ στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Τα παράνομα φαρμακεία που λειτουργούν μέσω του Διαδικτύου έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσουν πελάτες στους ιστότοπούς τους, γεγονός που μπορεί να εκθέσει το ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους σε επικίνδυνα σκευάσματα», δήλωσε ο πρόεδρος του INCB Χαμίντ Γόσε.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι περισσότερα από τα μισά φάρμακα που προέρχονται από παράνομα φαρμακεία στο Διαδίκτυο είναι πλαστά», πρόσθεσε.

Ο INCB, που έχει την έδρα του στη Βιέννη, κάλεσε τις κυβερνήσεις να δράσουν κατά των παράνομων Διαδικτυακών φαρμακείων και να κατασχέσουν τα σκευάσματα που πωλούν.

Το 58% των σκευασμάτων που έχουν κατασχεθεί προέρχεται από την Ινδία, ενώ πολλοί έμποροι που πωλούν παράνομα ναρκωτικά μέσω Διαδικτύου δρουν από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Πολωνία.

Τα φάρμακα που κατάσχονται συχνότερα είναι η κωδεΐνη και η μεθαδόνη, ενώ στην κορυφή της λίστας με τα ναρκωτικά βρίσκονται η κάνναβη, το κατ και οι αμφεταμίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.