Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό φροντιστήριο από την Περιφέρεια Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προχωρεί η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, που υλοποιεί για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα εφαρμοστεί -σε πρώτη φάση - στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με την υποστήριξη του δήμου Ηρακλείου και θα επεκταθεί, μέσω του κοινωνικού φορέα της Περιφέρειας, σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, «έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και σήμερα κάνουμε πράξη την υποχρέωση αυτή».

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» αποβλέπει στη στήριξη και την ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του στόχου κλήθηκαν να συνεργαστούν οι φορείς Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, οι σύλλογοι Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Π.Ε. Ηρακλείου, η Μαθηματική Εταιρεία, η τοπική συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και η Ένωση Φιλολόγων της Π.Ε. Ηρακλείου.

Όπως επεσήμανε η κ. Βρέντζου, «η πρόσκλησή μας αυτή είχε εντυπωσιακή αποδοχή από όλους τους φορείς».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Π.Ε. Ηρακλείου, ανταποκρίθηκαν άμεσα για την υλοποίηση του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Επίσης, δήλωσαν έτοιμοι -σε πρώτη φάση- να υλοποιήσουν την κοινωνική δράση στους επαγγελματικούς τους χώρους, διαθέτοντας 80 θέσεις μαθητών για την δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου, θα διατεθούν 4 κτιριακά συγκροτήματα στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα του Δήμου, για τη στέγαση του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.